Pepparkaksbak och bordsplacering till julafton

Den här dagen har verkligen gått i ett. Imorse var jag över till Angelica och hjälpte henne att plåta till ett samarbete. Sen begav sig jag, Ibbe och Elsa iväg på julpyntsshopping. Vi köpte massor av ute- och innebelysning. Dessutom hittade jag massor av fint julpynt till lekstugan som jag ska fixa med.

På eftermiddagen kom bästa Acko över och så bakade vi massor av pepparkakor. Barnen tyckte att det var roligt i ungefär tio minuter. Vi kämpade ändå på och bakade pepparkakor som vi ska ha här som bordsplacering på julafton. Nu är alla gräddade, spritsade och pudrade med florsocker. Jag hittade ett recept på kristyr från Ica som blev toppen.

Du behöver: 
4 dl florsocker
1 tsk ättiksprit
1 äggvita

Gör såhär: 
Vispa ihop alla ingredienser med elvisp.

pepparkaka
De ser brända ut men de blev de icke. Färgen blev såhär i redigeringen.
pepparkaksbak
De satt en liten stund iallafall. Elsa täckte sin degklump med mjöl sen tog hon en stor tugga.
pepparkakoe
Det var svårt att göra riktigt tunna pepparkakor. Alla blev ändå ganska tjocka i ugnen sen.
elsaredo
Elsa var pepp på julfyntshopping! Hon har nya fina stövlar från Crocs. Man fick ett presentkort på Crocs i goodiebagen från Årets mama. Så bra!
nisse_1
Imorse när vi vaknade viskade jag till Elsa att jag tyckte att jag hörde något från nedervåningen. Vi hoppade ner för trappan och hon blev så glad när hon upptäckte Nisses dörr.
elsa_nisse
Snögubben som jag har gjort i trolldeg har hon döpt till Olof. Hennes pyjamas är från Lindex. Igår beställde jag en nästan likadan till mig, också från Lindex. De blir mysiga att ha på julaftonsmorgon tillsammans.
elsa_nisse_lapp
I postlådan låg en lapp från Nisse till Elsa. Jag älskar hennes min när hon skulle läsa på lappen.
nisse_2
Jag fäste dörren, stegen och postlådan med häftmassa. Jag valde även att sätta ett svart papper bakom dörren för mer hemlig känsla, och inte bara väggen bakom.
elsa_ritar_nisse
Elsa ville skriva en lapp tillbaka till Nisse. Nu ligger den i brevlådan och jag tänker att den ska vara borta imorgon när Elsa vaknar.

 1. Maria skriver:

  Jag e nog trög, men kan någon berätta för mig vad hela grejen med den här dörren? Tycker det är supersött men förstår inte vad man ska säga till sitt barn… Någon?

 2. Therese skriver:

  Men alltså så påhittig du är! Vilken dröm för Elsa att få tassa fram i förväntan till dörren och se om Nisse varit där under natten. Min dotter är bara 1,5 men nästa år får bestämt en Nisse flytta hem till oss också 🙂

 3. Emelie skriver:

  Så fantastiskt att Nisse har flyttat in ! har du gjort det själv ? Eller har du öpt dörren , postlådan och stegen ? Berätta gärna hur du gjorde detta fantastiska arrangemang!
  Jag vet en lite kille här hemma som skulle älska tanken på att en liten tomtenisse flyttar in här hos oss

 4. Emelie skriver:

  Så fantastiskt att Nisse har flyttat in ! har du gjort det själv ? Eller har SU köpt dörren , postlådan och stegen ? Berätta färna hur dugjorde detta fantastiska arrangemang!
  Jag vet en lite kille här hemma som skulle älska tanken på att en liten tomtenisse flyttar in här hemma

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..