Så blir tandborstningen lättare – 3 tips

elsa_borsta_2
Så fort Elsas första tand tittade upp när hon var 7 månader fick hon en tandborste. Då tyckte hon att det var intressant och roligt att leka med tandborsten och tuggade på den. Ju äldre hon har blivit, desto tråkigare tycker hon att tandborstningen är. Ett tag var det vilda protester varje gång vi skulle borsta tänderna. Vissa gånger har jag struntat i det eftersom att jag inte tyckte att det var värt fighten. Här är 3 tips på hur du kan göra tandborstningen lättare och roligare.

1. Gör det till en lek
Vi har fått hem brev från tandläkaren att det snart är dags att boka in ett besök. Med det brevet följde det en liten bok som Elsa älskar. Den beskriver hur Moa går till tandläkaren och hur hon får gapa stort. Jag gillar att läsa böcker för Elsa och sedan låta henne läsa böckerna för mig. Det är helt fantastiskt att höra hennes version av en saga. När vi sen ska borsta tänderna kan jag påminna henne om Moa och att hon gapade stort och de räknade hennes tänder.

2. Spela ett klipp
När vi hittade det här klippet från Babyloonz som bästa Vanja Wikström ligger bakom blev det så mycket lättare att borta tänderna. Vi brukar spela det i telefonen för Elsa och så tittar hon på det samtidigt som vi borstar. När vi inte tittar på klippet brukar jag sjunga sången från klippet, det funkar också. Babyloonz har massor av bra klipp som både underhåller och lär ut.

3. Skrämsel-metoden
Haha, inte den bästa metoden kanske. Men jag har tagit till den några gånger. ”Om man inte borstar tänderna kommer tandtrollen och äter upp tänderna”. Jag fick alltid höra om tandtrollen när jag var liten och det funkade på mig. Vilket är ditt bästa tips för att göra tandborstningen lite lättare?

elsa_borsta
Vissa dagar går definitivt bättre än andra. Hon brukar få borsta själv också. Ibland funkar det som lockbete!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..