Att bara vänta och hålla tummarna…

Inatt kräktes Elsa. Imorse fick jag ett meddelande från förskolan att flera barn har insjuknat i magsjuka under natten. Jag håller alla tummar jag har att det är något kidsen har fått i sig och att det inte är vinterkräksjukan. Det har inte kommit något mer och det enda vi kan göra nu är att vänta… Antingen blir vi sjuka hela högen eller så klarar vi oss. Vi håller oss i karantän för att inte sprida eventuell smitta vidare. Jag har pillat i mig massor av vitpepparkorn. Det återstår att se om det hjälper.

Idag har vi delat upp vabben mellan oss. Ibbe är kanonförkyld så han och Elsa tittar på film tillsammans nu. Jag ska jobba en timme till sen ska jag ta över så att Ibbe får gå och sova. Det vore verkligen härligt om vi alla kunde vara friska över julen. Vi ska ju vara hemma hos oss så om vi blir sjuka drabbar det så himla många vilket skulle vara supertrist. Någon mer som är hemma och vabbar idag? Och har ni husmorstips för att inte bli smittad?

elsa_vabb
Min lilla grodmunk. En riktigt tapper liten unge.

  1. Äldsta kräktes hela natten till fredag, yngsta hela lördagen. Mannen satt hela måndagen på toaletten och natten till tisdagen var det min tur att ha en kräknatt. Idag är matlusten nästan tillbaka hos oss alla och i morgon är sista dagen av karantän! Hurra för att ha det avklarat innan jul! Plus att vi hunnit baka och laga massa mat utan haft minsta lust att tjuvsmaka. Fått väldigt mycket familjetid och i morgon blir mest som en ledig bonusdag.

  2. C skriver:

    Bra tips du har fått redan. Jag brukar använda klorin (utspätt) i badrummet efter varje användning. Tvätta och torka toalett/handfat/handtag. Blä! Hoppas ni klarar er! Krya

  3. Fanny skriver:

    Såg att du redan ätit vitpepparkorn men 10 vitpepparkorn är ett toppentips

  4. Therese skriver:

    Finns nog tyvärr inga husmorsknep. Tvätta händerna med tvål och vatten och torka er gärna på engångs papper. Inte dela handduk. Städa badrummet noga och har ni två toaletter så får den/dom sjuka använda en toalett medans den andra är för er friska. Jag kastar dessutom alltid in sängkläderna på tvätt direkt för att försöka minimera smittan ännu mer. Hoppas ni andra klarar er!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..