Morgonyoga och avslappning – en bra start!

I måndags bjöd LOPPI och Natural Cycles in till en härlig morgonyoga på Altromondo yoga. Jag älskar meditation och yoga men jag tar mig sällan tiden för det trots att jag vet att jag mår så mycket bättre av det. Det vore faktiskt härligt att få in det som en rutin. Jag använde muskler som jag knappt visste att jag hade och igår hade jag träningsvärk.

Efter passet satte vi oss i mindre grupper och pratade om bland annat mens, hälsa och preventivmedel. Just nu använder jag inget preventivmedel och försöker ”återställa” kroppen efter användning av p-piller. Det är ingen hemlighet att jag vill bli gravid igen, men vi försöker inte aktivt att bli gravida just nu. Som de flesta av er vet väntar en stor fysisk utmaning i halvmaran i april, och då vill jag vara i toppform. Jag funderar på att börja med NC för att hålla bättre koll på min ägglossning och mens. Är det någon av er som använder Natural Cycles som preventivmedel?

Sandra_Rogers_Photography_()_40
 Vi var ett härligt gäng på plats. Foto: Sandra Rogers
Sandra_Rogers_Photography_()_71
Efter passet serverades det en ljuvlig och hälsosam frukost från Pepstop. Foto: Sandra Rogers
Sandra_Rogers_Photography_()_3
#yourcyclematters. Foto: Sandra Rogers
yoga_jess
Ett försök till att blicka inåt istället för utåt. När jag försöker meditera vandrar ofta mina tankar iväg på annat håll.
blomsterprenumeration
När vi gick fick vi en fin bukett från Blomsterprenumeration.se. Älskar eucalyptus!

 1. J skriver:

  Man har ju chans för att bli gravid ca fem dagar varje månaden. Lär man bara känna sin egen cykel så funkar det jättebra utan. Även om dagarna inte är exakt samma varje månad. De små förändringarna i kroppen innan ägglossning och menstruation. Lita på er egen kropp hellre än AI som bara läser av dina värden från teoriboken. Jag har inte ätit ppiller sedan maj och det är så skönt att känna vad som är jag och vad som var pillren… Lyssna inåt, om du så vill. Det är världens bästa grej, att kunna lyssna på sig själv och ens egna, riktiga signaler.

 2. Me skriver:

  Jag har haft i flera år både för att inte bli gravid och sedan för att bli. Tog lång tid innan jag fick gröna dagar eftersom man bara får mäta om man går upp samma tid och inte vaknat några timmar innan… vilket inte är så ofta. Så, lite segt att ha få gröna dagar men så skönt att slippa andra preventivmedel! Dessutom har jag lärt känna min kropp på ett nytt sätt. Irriterande bara att termometern piper när den är klar. Skulle ju kunna blinka tex. Segt att barnet vaknar för tidigt pga pip…

 3. Emmelie skriver:

  Har du börjat löpträna något inför halvmaran ännu? Jag MÅSTE verkligen komma igång, har penat ut fina varma löpkläder jag önskar
  Mig av tomten. Hoppas hitta dom i ett paket för att få igång motivationen

 4. Lena skriver:

  Jag använde det i ett år, men det fick ett abrupt slut när jag fick två ägglossningar i samma cykel och det resulterade i en son. Vågar inte prova den typen av preventivmedel igen.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..