I det enkla bor det vackra

Igår gjorde jag en ny krans till dörren. Såg ni min förra? Här hittar du hur jag gjorde den. Den här gången blev det 100% jul men med tema enkelt. Jag gjorde även en stor krans av lingonris som hänger ovanför matbordet. Jag la ut en film på den på mina insta stories och skrev ”i det enkla vilar det vackra”. Men fick då som svar av Angelica hahahaha enkla?!” Resultatet är ju ändå enkelt och vackert. Vad tycks?

Igår kväll tog vi in granen och fixade med Elsas julklappar. Förra året minns jag att det blev tjafs mellan mig och Ibbe när vi skulle ta in granen. Den var sned, den ena vred och den andra vrålade. Det blev det inte i år. Det var så skönt! Vi hjälptes även åt att bygga ihop en av Elsas julklappar och det var verkligen tålamodsprövande, men vi höll sams. Den här julen är det verkligen fokus på att njuta av ledigheten och inte stressa eller tjafsa. Det blir som det blir och det kommer att bli bra.

krans_2
Temat med lingonris och grovt snöre ska gå igen i dukningen på julafton.
krans_1
Basen på kransen är en ring i mässing från Lagerhaus. Supersmidigt att bara byta ut blommor/grönt efter säsong.
vardagsrum
Ikväll ska vi klä granen. En dag tidigare fick jag igenom det i år. Egentligen vill Ibbe klä granen dagen före julafton men jag tycker att det är härligt att njuta av den lite längre.
vardagsrum_2
Kransen har jag bara bundit ihop som en helt vanlig krans, fast större. Ståltråd/bindtråd och lingonris. Sen har jag lindat en ledslinga med batterier runt och fäst den lilla lilla dosan på insidan. Jag har använt grovt snöre även här för att fästa upp i taket…
krans_ernst
Och för att göra detaljer. Superenkelt och så stämningsfullt!
elsa_poppy
Elsa är äntligen frisk igen och vi andra klarade oss. Idag är hon Poppy. Och dansar i sina nya dansskor som hon fick i julklapp av gammelmormor. Mycket nöjd tjej!

 1. Frida skriver:

  Så himla mysigt inlägg! Du är verkligen duktig på att pyssla och ni verkar ha det så himla fint hemma:)

  Här hemma jobbar vi också på att hålla sams hela julen och njuta istället! Tror det kommer gå vägen då jag iallafall inte har PMS som förra julen.. haha

 2. E skriver:

  Inte för att vara någon glädjedödare, men än är ni ju inte säkra. Elsa smittar i 48 h, säg att du blev smittad den 47:e timmen, sen kan det ta upp till 48 h innan det bryter ut på dig.
  Vi hade magsjuka förra veckan, sonen va dålig på måndagen och det dröjde ända till fredagen innan det bröt ut på mig 🙁
  Jag hoppas däremot verkligen att ni klarat er så ni får en fin jul ihop 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..