Hur man får alla rutiner att gå ihop

Jag fick en kommentar om att jag borde äta med Elsa när hon äter efter att jag igår skrev att jag skulle laga mat till mig själv när hon hade somnat. Jag vet inte hur alla ni andra med barn har det med rutiner, men jag tror och hoppas att de allra flesta föräldrar försöker göra sitt bästa när det kommer till barnen. Elsa äter middag vid 17 och det är bara någon eller några middagar i veckan som det blir att vi äter tillsammans allihopa. Vanligtvis kommer Ibbe hem från jobbet vid 18:30 och då är det dags för Elsa att borsta tänderna och hoppa ner i sängen. Hon brukar somna runt 19.

Jag sitter alltid med när Elsa äter så det blir alltid en mysig och härlig stund tillsammans. I de bästa av världar skulle vi sitta ner allihopa varje dag och äta middag tillsammans eftersom att det är det mysigaste tycker jag. Men verkligheten ser inte ut så. Om vi skulle göra det skulle middagen ätas runt 19 och Elsa skulle då inte ha ätit sen mellis vid 14-15. Och sen förmodligen somna i tallriken. Ja, ni fattar. Jag ville mest ha sagt att jag gör mitt bästa när det kommer till Elsa. Och alla får göra på sitt sätt när det kommer till rutiner och planering, såhär gör vi i vår familj.

elsa_
Glad liten kiddo från i höstas när vi fixade i trädgården.
elsa_river
Jordgubbar. Det bästa hon vet säger hon!
elsa_korg_2
Hon är det bästa jag vet!

 1. Maria skriver:

  Åh! Klart du gör det som ni anser är bäst för Elsa! Här hemma är det väldigt ovanligt att vi äter alla tillsammans. Son på snart 3 år, dotter på ett halvår och vi föräldrar. Pappan jobbar och hemma 17.30-19 beroende på dag. Skulle vår nästan 3åring vänta med att äta tills dess hade han inte orkat äta ens. Dessutom äter jag och pappan sällan lagad mat om det blir så sent. Då blir det lättare variant och det klarar sig sällan sonen på. Dottern äter fortfarande i tid och otid så det är väldigt svårt att få ihop. Jag tror alla gör så gott de kan och det viktigaste är väl ändå att alla får mat även om det blir på olika tider?
  Jag tycker du är fantastisk!!

 2. Jennie skriver:

  Vår familj äter alltid tillsamman, vi vuxna anpassar oss efter barnen. Alla gör vad som är bäst för sitt/sina barn.

 3. Annie skriver:

  Alltså Jessica. Försök bara strunta i såna kommentarer. Jag tror att barnen mår som bäst när föräldrarna gör det som funkar bäst i respektive familj o hushåll. De som tycker alla barn ska stöpas i samma form borde släppa sargen o komma in i matchen. Livet ser olika ut för alla, Ni gör helt rätt o det bästa för Elsa. ❤️

 4. Det känns som en självklarhet att man vill sitt bästa för sitt barn. Allas liv ser olika ut. Vi äter med barnen ibland och ibland själva. Att jag och min sambo ibland äter själva, bara vi ser jag som lite extra egentid och något vi behöver för vårt förhållande, en stund då vi kan få prata ostört.

 5. Camilla skriver:

  Förstår hur ni resonerar! Äter ni samma mat som Elsa?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..