Kaos i lådor och skåp – hjälp!

Jag har börjat inse att jag kanske behöver lite hjälp med alla mina skönhetsprodukter. Ibbe tycker inte att jag har ett ordentligt ”ut-system”. För någon månad sen tävlade jag ut massor av oanvända produkter som jag rensade ut från min walk in. Nu har jag insett att jag behöver ordna i badrummet också.

Många produkter som jag får eller köper testar jag en gång, ibland flera. Ofta känner jag ”åh, den här kan vara bra att ha”, sen blir det ändå bara liggande och kanske används en gång i månaden. Jag älskar när det är ordning och reda men jag är inte så bra på att hålla ordning i mina lådor. Jag vill bli bättre på det. Haha, är det någon som känner igen sig?

badrum
Ja, ni ser ju. Löshår blandat med body butter och tamponger. Kaos. Inte ens ett organiserat kaos.
badrum_2
Här är badrumsskåpet. Nu fotade jag inte Ibbes hyllor under mina, men där står allt prydligt och i lagom mängd. Ibland är det svårt att öppna här utan att saker trillar ut. Men här är ett superbra exempel på saker som jag inte vill slänga som ändå går åt med tiden. Så som deo, balsamspray och bomullspads.

 1. Emmelie skriver:

  Jag har samma problem men tack vare ditt inlägg är nu mitt skåp rensat

 2. Sofia skriver:

  Tips precis som när man rensar kläder. Ta ur allt ur skåpet/lådan på golvet. Sortera i dessa kategorier: sånt jag använder dagligen, sånt som jag har extra av men som kommer gå åt, sånt jag inte ens vet hur jag ska använda dvs bortskänkes, gamla produkter dvs släng.
  Sen tar man de första kategorierna och sorterar i små lådor/påsar frän ex jysk eller rusta eller ikea i dessa kategorier: hårprodukter ex spray, hårstyling ex. Snoddar mm, smink vardag, smink fest, hygien/medicin osv sen hittar man mycket lättare. Vill man avancera kan man även labla hullorna/lådorna med vad som är i lycka till!

 3. Kikan skriver:

  Ett tips, om du vill rensa ut är att skänka till någon kvinnojour eller något asylboende. Tänker att många av dessa produkter är sådant de som bor där absolut inte har råd att köpa. Då kanske det känns lite lättare att rensa ut oxå, när du vet att produkterna kommer glädja någon annan.

  1. Hej fina du! Tänker att de kanske inte vill ha öppnade produkter? 🙂 Annars är det en superbra idé! Ska sortera ut sånt som inte är öppnat och skänka istället för att slänga. Kram J

 4. E skriver:

  jag hade samma problem. och det är lätt att svepas med i skönhetsprodukter, marknadsföringen och vilja testa allt! Jag satte totalt köpstopp på skänhetsprodukter. Rensade ut och organiserade, skrev inventeringslista så att jag hade en minimalist approach till sminkväska, krämer och schampo som var framme. Jag blir lätt förbannad när det ser och känns rörigt ut, och det gör att jag ofta fortsätte att underhålla röran och inte göra nått åt det. och sen packade jag samma/lika produkter tillsammans i förvaring och tar därifrån när jag behöver och använder upp! Jag behöver bara ett schampoo och balsam samt hårmask, inte 5 flaskor i duschen. en foundation, typ 3 ansiktskrämer beroende på om torr eller inte etc, en mask, en scrubb. Inte femhundra olika. Också märkt att hud och hår lugnat ner sig ochäår mer stabilt när jag använder samma lika och inte massa olika produkter. Men jag började med rensa och slänga! var hänsynslös och ”började om”, Sparade på oöppnat som inte blev dåligt. Känns som lite slöseri med pengar att slänga saker som man kanske skulle kunna använda upp, men för mig handlade det om att bli av med röran, se vad jag hade och sen inte köpa mer av sånt som jag kanske hade redan!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..