Att dela upp vabbandet mellan sig

Peppar, peppar ta i trä. Än har vi inte behövt vabba så mycket det här året. Jag hoppas och tror att Elsas första år på förskolan har byggt upp ett litet immunförsvar. Ibbe har däremot varit förkyld i en evighet. Precis när han har känt sig frisk så har han blivit förkyld igen. Jag har tack och lov klarat mig.

Vi brukar dela upp vabben efter hur det ser ut med belastningen på respektive jobb. Och oftast får den som ska lämna och hämta ta vabben. Ibbe lämnar och hämtar två dagar i veckan och jag gör det tre dagar i veckan. För oss fungerar det väldigt bra och jag tycker att vi ändå har ganska lätt att pussla med vabb. Jag tillhör de som tycker att det är lite mysigt att vabba. Inte om jag har massor av jobb att göra, eller om Elsa är supersjuk såklart, men om jag känner att jag kan slappna av så är det mysigt.

När jag inte kunde sova igår fastnade jag för den här artikeln om vabb som LOPPI har sammanställt. Det finns massor med tips och råd när det kommer till vabb i den här artikeln. Ett tips är min lista ”6 fördelar med att vabba” och ”Så överlever du vabruari – 8 tips”.

elsa_ritar
Elsa älskar verkligen att rita! Imorse bad hon mig ta fram hennes pennor men istället för att rita lekte hon att pennorna var figurer. Jag stod i hallen och sminkade mig och hörde från vardagsrummet hur Elsa sjöng ”Sankta Lucia”. Sen frågade hon om jag inte kunde sätta på den sången på telefonen. Så mysig morgon.
tigeryoghurt
Förra veckan åt jag och Elsa mellis hemma hos Angelica. Då pysslade jag ihop den här fina skapelsen. Haha! All in på mellispysslet. Perfekt att göra när man vabbar tycker jag. 

  1. Vi delade också på vabben förut när vab var aktuellt. Nu är sonen 13, så skulle jag ta ut vab nu så ska man kontakta läkare och sådant först. Sonen fixar det ju själv också. Men fick han något där han blev helt utslagen skulle jag så klart ta och nyttja den där läkarvabben man kan få. Tänker att vid vinterkräkan eller rejäl influensa är det nog snällt att vabba för barnets skull.

  2. U skriver:

    Usch, januari/ februari är inte kul. Jag har precis samma problem som Ibbe – är konstant sjuk :/

    Och förresten ( och förlåt för spam) – om det finns någon här som är gravid för första gången och är i en samborelation – snälla läs vidare. Det är nämligen så att jag skriver mitt examensarbete som kommer att handla om sexualitet och intimitet bland par som väntar sitt första barn och fortfarande samlar in svar. Så om du är gravid och väntar sitt första barn – snälla fyll i. Dina svar kommer att utöka kunskapen om ämnet och göra mig väldigt glad. Allt är helt anonymt. Här är länken: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc8MibFTu-Fwb_GXY0rhsTefU90y3zrYIJmsTCfBqlYJrG3KQ/viewform

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..