Vad använder ni för preventivmedel?

Efter att jag tog ut min kopparspiral, som jag inte alls var nöjd med på grund av otroliga blödningar, så började jag med p-piller. Jag var inte nöjd med det heller eftersom att jag fick helt oregelbunden mens. Sen en tid tillbaka använder jag inget preventivmedel alls men jag känner att jag behöver göra det. Det är inte aktuellt med en graviditet precis just nu, även om jag verkligen längtar efter ett syskon till Elsa.

Jag hoppas att vi kanske kan börja försöka någon gång efter sommaren, men ingenting är bestämt än. Därför skulle jag nu vilja ha ett preventivmedel som inte tar hundra år innan det går ur kroppen, om ni förstår hur jag menar. När jag hade p-stav i armen tog det ändå ett tag för min mens att komma tillbaka och vara regelbunden. Vilka är era bästa tips? Just nu utgår vi bara från min mens och ägglossning och jag vet ju att det inte är en helt säker metod.

ultraljud
Lilla Elsa i magen. Tänk att det var hon hela tiden. Märklig och fantastisk känsla.
BLW bebis
Mini-Elsa. Man ser så tydligt att det är hon, men tänk vad hon har växt på kort tid.

 1. Marie skriver:

  Måste skriva som många redan gjort! P-ring!! Bästa preventivmedlet någonsin. Så sjukt nöjd.

 2. Lina skriver:

  Jag har sedan jag började ha sex använt kondom, p-piller, p-ring och kopparspiral. Alla har funkat på mig (men tycker kondom är väldigt oskönt) och jag har bara upplevt kortare obehag första och andra dagen med p-ring och spiral. Blivit gravid med båda barnen på första försöket så tror att jag är ganska fertil. Om nu det spelar någon roll. Vet inte om det är till någon hjälp. Hade jag inte använt spiral hade jag nog kört p-ring. Eller testat pessar. Tror det skulle passa mig.

 3. Maria skriver:

  Använde nuvaring i ca 8år innan min första (planerade) graviditet. Väldigt lite hormoner som håller sig ”lokalt” och du får regelbunden mens iom att den kommer ca 3 dagar efter arr du plockar ut ringen. Gör även att mensen blir kortare iom att den bryts när du sätter in en ny ring (max 7 dagar efter uttag). För kortare perioder kan jag varmt rekommendera den! Idag har jag spiral men det är för att vi känner oss helt klara med bebisverkstan! Fick 3 barn på 18 mån (tvillingtjejer som andra graviditet) puh!

  1. Jaa! Nuvaring är bäst! Mindre hormoner än p-piller och det sprids även mycket jämnar i kroppen, eftersom att den sitter i och utsöndrar lite hormoner hela tiden. Du slipper med andra ord ”hormontopparna”. Jag glömmer dessutom lätt bort att ta piller, hehe.

 4. G skriver:

  Hej Jessica,
  Jag har använt hormonspiral (3-årig) i 1,5 år nu och det fungerar jättebra för mig! Jag har fortfarande regelbunden mens men blöder mindre. Gjorde ont/blödde mer första månaden men nu känner jag inte av den alls 🙂
  Använde natural cycles när jag var student. Fungerade bra då men när jag började jobba passade det inte min livsstil längre .

  Puss o kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..