Kuskar runt genom halva landet

Wow, vilken respons från er på inlägget igår om preventivmedel. Tusen tack! Det betyder så mycket för mig att ni tar er tid att hjälpa till med era tips, tack! Vi sitter på tåget på väg till Lund från Helsingborg nu och sen ska vi byta tåg till Norrköping. Ikväll har vi event där tillsammans med Akademikliniken och jag ser så mycket fram emot det. Gårdagens event i Helsingborg var helt fantastiskt! Det är så roligt att träffa läsare och lyssnare och jag önskar att vi kunde göra det ännu mer.

Vi reser tillsammans med Akademiklinikens marknadsansvariga, gulliga Emily. Jag sitter och förhör henne på skånska ord. Något som är väldigt kul med just skånska tycker jag är att här säger man att man är ”kissig” när man är kissnödig. Älskart! Här är en liten skånsk ordlista:

Bajsig = Bajsnödig
Räligt = Äckligt
Osså = Också
Ålahue = Dumhuvud
Redig = Duktig
Grann = Fin
Illglo = Stirra
Ude = Ute
Po = På
Lannet = Landet
Cocka = Coca Cola

ak
Klänningen kommer från Bikbok. Ej samarbete eller adlink. Det var väldigt många som frågade om var klänningen kom ifrån igår på insta så jag länkar här. 
ak2
Så roligt att träffa fina läsare och lyssnare.
IMG_0821
Vi fick signera mobilskal, det var en av sakerna som låg i goodiebagen. Drömmigt och en första gång vi fick signera ett föremål.
tvillingarak
Så roligt att få åka runt i halva Sverige med sin tvilling.
frukost
Morgonens hotellfrukost var helt ljuvlig. Jag sov så gott inatt!

 1. Det var SÅ kul att träffa er! Och goodiebagen var fantastisk!

  1. Tack finaste du! Det var så kul att träffa dig också! Tack för att du kom!! 😀 <3 Kram J

 2. Elin skriver:

  Fast ”kissig” är ingnet skånskt ord. Det är en gammal förkotning/slang för kissenödig sen säkert 70–talet

 3. Sophie skriver:

  Lycka till, hoppas ni övertygar riktigt många kvinnor att operera / injicera gift i sina friska kroppar!!!!

  1. Hej Sophie! Tack! 🙂 Vi försöker inte övertyga någon att göra något. Vi åker runt och informerar om de behandlingarna som vi har gjort. Det har varit helt fantastiska event där vi har fått träffa massor av läsare och lyssnare. 🙂 Kram J

   1. Sophie skriver:

    Så du menar att Akademikliniken INTE investerar i event och ”influencers” med förhoppningen av att få fler kunder? ……….. ”okej”

    1. Det säger jag inte. Men alla som har kommit på våra event är ju intresserade av Akademiklinikens utbud av behandlingar. 🙂 Det finns allt från ansiktsbehandlingar till operationer.

     1. Hanna skriver:

      Men hela idén med event är ju att det är många av era följare som kommer för att träffa ER, och för att göra det blir de peppade och informerade om tips på hur de hos AK kan operera sig, köpa skönhetstjänster mm. Jag tycker också att det är ett tveksamt samarbete där det uppfattas som att ni promotar att kvinnokroppen (gissar att kvinnor är er främst målgrupp) inte duger, men det är lugnt AK kan ”hjälpa” att fixa den oberoende om det är kärlelshandag, rynkor i pannan eller vad det är som inte är enligt norm… Jag skulle gärna se ett inlägg där du förklarar hur du ser på saken.

     1. Anna skriver:

      Att ni som så kallade ”inflencers” inte förstått att enda anledningen till att AK anlitat er är att (medvetet eller omedvetet) påverka andra att välja deras behandlingar? Att de vill nå ut till nya målgrupper och få folk som inte förut funderat över behandlingar att vilja göra dem?

      Ni (nu klumpar jag ihop dig och A) har en bakgrund på tjejtidningar och påstår er vara obekanta med fenomenet ”plötsligt har alla tjejer platåskor för att Spice girls har det”?

      Det är ju så man tar sig för pannan. Om det nu skulle vara så då…

     1. Eva skriver:

      Ni framstår som så naiva när ni inte alls inser varför folk är så upprörda över ert ”samarbete” med den här firman… Om inte ni gjorde reklam för dem mot gratis behandlingar så skulle ju mycket färre folk vara intresserade av deras utbud. Jag trodde ni var smartare än att ni verkligen på allvar tror att ni gör någon en tjänst med den här typen av marknadsföring – den enda ni hjälper är företaget som får fler kunder. Visst, det är inget fel i att tjäna pengar på att folk vill göra om sig, men jag trodde inte ni skulle vilja vara med i den businessen.

      1. Hej Eva! Som du skriver ”Visst, det är inget fel i att tjäna pengar på att folk vill göra om sig, men jag trodde inte ni skulle vilja vara med i den businessen.” Jag kan verkligen förstå om man inte gillar den här typen av ingrepp. Men jag gör det och jag står för vårt samarbete till 100%. Kram J

 4. Therese skriver:

  Haha och jag som trodde kissig och bajsig var ett vedertaget uttryck De andra orden känns väldigt urskånskt och inget som man går runt och använder i sitt vardagsspråk kanske… förutom rälig som är typ världens mest användbara ord Hälsar en skåning

 5. Lena skriver:

  Är nog väldigt olika beroende på var man bor och hur gammal man är. Jag bor i Skåne men pratar absolut inte sådär.

  1. Frida skriver:

   Håller med 🙂 är uppväxt i Helsingborg (bor dock i Gbg sedan 9 år tillbaka) och pratar inte alls sån skånska. Något jag tycker många skåningar säger som jag slutade säga pga att alla påpekade det hela tiden är typ ”nycklen” ”cyklen” . Säger nyckeln och cykeln nu

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..