Så blev hon blöjfri

Jag fick en fråga om jag inte kan skriva ett inlägg om hur vi gjorde för att få Elsa blöjfri. Visst kan jag det! Vi började lite smått för längesen med att låta Elsa gå på toaletten då och då. Men mitt bästa tips är att när det är dags så slutar man med blöjan helt. Iallafall funkade det bäst för henne. Hon har fortfarande blöja på nätterna och så får det vara ett tag till tror jag.

Hur som helst. Elsa ville själv sluta med blöja och det kanske är en fördel när det kommer till potträning. Vi passade på när vi var lediga länge över jul. Det hände en del ”olyckor” men efter några dagar lärde hon sig att känna sina egna signaler. I början körde vi helt utan kläder och vi flyttade runt pottan i det rummet vi var i. Här är även 15 tips från er läsare om hur man underlättar potträningen.

Det som var mest nervöst var första gångerna iväg hemifrån utan blöja, men det gick hur bra som helst. Jag vet inte hur många gånger jag frågade ”är du kissnödig Elsa?”, hehe. Nu säger hon alltid till att hon behöver gå på toaletten.

elsa_gull
När E sen kom tillbaka till förskolan var det lite som att börja om, men det är vanligt har jag förstått. Ny miljö och intensiv lek gjorde att det blev några ombyten som åkte fram och tillbaka från förskolan. Elsa är så stolt och glad över att vara ”en stor tjej” som hon säger.

  1. julia skriver:

    Hej!

    Hur går det med löpträningen inför loppet? Du sa att du skulle skriva mer om ditt träningsupplägg, men har inte sett något sådant inlägg ännu. Är nyfiken både på hur du planerat träningen och hur det går med förberedelsen inför loppet.

    Hoppas att det går bra!! Kram <3

    1. Hej bästa! Det blev inge bra med upplägget som jag hade tänkt följa. Jag kör på ett eget upplägg istället, och det är att få in minst 5 km 3 ggr i veckan till att börja med under februari, sen får jag öka. 😀 Kram J

  2. Så duktigt gjort av er alla och framförallt Elsa!! <3 KRAM

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..