Går jag igenom en kris nu?

Igår kväll var jag och Angelica på en föreläsning om att bestiga olika berg. Ett av bergen var det som vi ska bestiga i sommar, nämligen Kebnekaise. Jag hade ingen aning om hur vackert det är där uppe. Wow! Både jag och Angelica rördes till tårar flera gånger under föreläsningen. Jag har aldrig tidigare känt någon som helst längtan efter att bestiga ett berg. Var kommer det här plötsliga infallet att klara saker fysiskt ifrån? Är det nu jag har min försenade 30-årskris eller vad är det frågan om? I love it!

Jag känner så otroligt starkt att jag vill:
1. Springa halvmaraton.
2. Bestiga Kebnekaise.
3. Nå min målvikt en gång för alla och komma i mitt livs form.

Jag ser fram emot vår bestigning så mycket att det pirrar i hela mig när jag tänker på det. Att ta sig över bäckar, gå med rep över en glaciär för att sedan klättra och nå toppen av Kebnekaise ger mig chills! Är det någon av er som har bestigit ett berg? Berätta gärna! Ett annat ställe som nämndes på föreläsningen var Base camp vid Mount Everest. Det får helt klart bli ett senare projekt, men jag känner bara att ingenting är omöjligt just nu. En skön känsla som jag tar till vara på till max!

jess3
Försökte fånga dagens känsla i några bilder. Jag tycker att jag lyckades rätt bra!
jess2
Jag känner mig fri. Och glad inuti.
jess1
Livet är fantastiskt. Iallafall idag!

 1. Felicia skriver:

  Har efter graviditeten gett fanken på att komma till min drömvikt! Vägde innan jag blev gravid 10-15 kg för mycket och har nu efter dottern föddes gått ner 15! Har 10 kvar! Blir sååå inspirerad när jag hör om din viktresa! Ser verkligen inte det som hets utan bara inspiration. Kram

 2. Så kul! Något jag kan rekommendera är att bestiga trolltunga i Norge! Otroligt vacker miljö och man tar sig upp och ner på 8-10h. Jag och sambon åkte dit och gick i somras, något vi kommer minnas resten av livet men inte kommer göra om igen för de va fanemej det jobbigaste jag gjort! Även sambon kände så och han spelar innebandy på elitnivå. Men jag rekommenderar alla att göra det, man är otroligt stolt över sig själv efteråt

 3. Emma skriver:

  Åh vilket inspirerande inlägg!! Heja heja!!

 4. emma skriver:

  Åh vad jag hade hoppats att du ville blogga om ditt liv till målvikten igen. Inte bara invägning utan också inspirerande inlägg med bra mat och tips på träning mm. Känns som att du och jag har samma grundtänk (inte beredd att ge upp allt gott i livet, men leva överlag sund och må bra), så hade varit kul att följa. Jag vet att det finns massvis med tränings- och bantningsbloggar, men det är inte det jag vill läsa. Jag vill bli peppad och inspirerad imellan varven, inte bara läsa om fitness 🙂

  1. Hej fina Emma! Utan att säga för mycket så kan jag redan nu avslöja att du kommer att kunna följa min resa. 🙂 Skönt att vi har samma tänk. Jag vill inte att det ska vara någon hets utan försöker hela tiden sträva efter en hållbar livsstil. Kram J

   1. Sofia skriver:

    Åh vad kul! Jag vill också följa! Ska ta tag i min egen en gång för alla också. Har nyfödd bebis så ska ge det några mån innan jag börjar tänka på sånt men sen ska jag göra det, för att må bra och orka 😉

 5. S skriver:

  Folk dör påväg upp till everest. Det kostar ryp 100 000kr och det tar fasligt lång tid då man måste stanna vid de olika etapperna inflera dagar för att kroppen ska vänja sig vid höjden. Inget må va omöjligt men du och angelika kommer sannolikt inte att stå på toppen på everest

  1. Hejsan! Jag tror absolut inte att det är omöjligt för oss att bestiga Everest. Jag säger inte att vi ska göra det nu, men mitt och Angelicas liv är förmodligen långt så chansen kommer nog för oss. Ska vinka till dig från toppen! 😉 Kram J

   1. Jess skriver:

    Älskar ditt svar på negativiteten Jessica!

   1. Malin skriver:

    Älskar ditt svar!

   1. S skriver:

    Sorry fick lov att googla – kostar snarare 500 000kr och tar cirka 2 mån allt som allt. Men go for it

  1. Felicia skriver:

   Wow, S…. sannolikheten är inte heller så stor att du blir årets inspirationstalare! käka lite pepparkaka så blir du snäll

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..