Jag älskar att ha högt satta mål!

På ett sätt tycker jag att det är himla sporrande med en negativ inställning i mitt kommentarsfält. Det peppar faktiskt bara mig ännu mer att nå alla mina högt satta mål. Sen känner jag att det inte är hela världen om man inte når sina mål. Någon skrev klokt en gång att om man inte når sina mål, men har försökt, så har man ändå kommit en bit på vägen. Helt sant!

Jag älskar att göra upp storslagna planer och drömma mig bort. Det får mig att känna mig levande. Tänk om jag gick runt och var 100% realistisk hela tiden. Då hade jag inte levt som jag gör nu. Jag hade inte haft ett bolag tillsammans med min tvillingsyster. Vi lever på vårt bolag idag. Det kunde vi bara drömma om för några år sen, idag är det ingen dröm, det är verklighet. Man måste få drömma hur högt och långt man vill. Ens drömmar kan nämligen ingen ta ifrån dig, glöm aldrig det! Och låt ingen tro att det just du drömmer om är omöjligt. Det kanske är svårt, men som Gunde säger, ingenting är omöjligt. Vad drömmer du om? Vågar du säga dina drömmar högt?

tvillingar_ranas
Vi brukar vara ganska bra på att fira våra mål, stora om små. Här var vi iväg på konferens, bara jag och Angelica. Vi skålade för ett bra 2017. Trams sa vissa, goals säger jag!
elly_pistol_twins
Bild från i somras nere i Torekov. Vi gjorde ett roligt samarbete med Elly Pistol. Ett av mina mål i livet har varit att få jobba med det jag tycker är roligt. Exakt så har jag det nu. Det är en perfekt balans mellan att få jobba med mina sociala medier och att frilansa som journalist. Vi har nyligen fått in en ny uppdragsgivare inom frilansandet vilket känns så himla kul.
gramer_twins
Att göra ett magasin tillsammans med Angelica var en dröm! Vi hade tidningsredaktion på vårt kontor. Att producera ett helt magasin är en utmaning, men det var ett stort kliv framåt för oss. Här plåtade vi ett träningsjobb tillsammans med Malin Gramer för LOPPI magasin.
twins_same
Här var vi på väg till Medelhavet på en kryssning med världens största kryssningsfartyg. På den kryssningen träffade vi John och Johan. I mars åker vi på en ny kryssning tillsammans med just John och Johan! Dröm!

 1. Lotta skriver:

  Helt rätt Jessica! Såklart man ska ha mål stora som små. Det är väl det som driver en framåt. Allt lyckas inte men OJ vilken lärdom. Sikta mot månen. Även om du missar, hamnar du bland stjärnorna. Ha det bäst!

 2. S skriver:

  Ja du får ursäkta min nehativitet så ursäktar jag din naivitet

 3. Johanna skriver:

  Jag gillar också storslagna planer, men tycker nog ändå att det ska finnas viss realism i det hela också. De saker du nämner här i inlägget känns ganska realistiska ändå. Skapa företag som man kan leva på med syrran, ja det är väl ingen omöjlighet och det kan man göra på massa olika sätt så det är väl högst realistiskt. Att ni ska göra en tidning ihop känns inte heller särskilt orealistiskt med tanke på att ni är journalister. Hade målet däremot varit att göra en popkonsert på månen hade jag tyckt det var lite tokigare. 🙂 Menade inte att låta pessimistisk och förminska dina drömmar utan menade det som positiva kommentarer. 🙂 tycker talesättet som nån annan kommenterade om (sikta mot stjärnorna så hamnar du bland trädtopparna) är rätt deppigt för hur kul är det att misslyckas jämt? Men alla mål måste ju samtidigt va en riktig utmaning, annars är det ju inte kul.

  Skulle va jättekul om du kunde skriva lite statusuppdateringar titt som tätt om hur det går med dina mål, t.ex. att du bokat när du ska bestiga Kebnekajse, hur träningen inför halvmaran går, m.m. Jag hejar på dig!

 4. Linn skriver:

  ”Aim for the moon, and if you miss – you will still be among the stars”. Heja dig, dröm stort! Hellre lägga tid av sitt liv på att drömma än att påpeka rimligheten i andras drömmar. DET kallar jag orimligt, och framförallt – slöseri av liv!

 5. Anne skriver:

  Det kanske inte är negativism, bara realism? Att bestiga Everest kräver utmärkt fysisk form, goda kunskaper och stor erfarenhet av bergsklättring. Kostar kanske 90 000 kr, och tar ofta ca 2 månader. Det är inte glamouröst utan sannolikt asjobbigt. Härligt att drömma förstås men just denna dröm är nog ganska ouppnåelig för många.

  1. Simmy skriver:

   Haha, min hyfsat panke studentpojkvän gick upp till Everest base camp med flip flops hela vägen (finns dokumenterat i otaliga filmer). Noll erfarenhet av bergsklättring, inte särdeles vältränad och utan en stor plånbok. Två månader tog det inte heller, snarare någon vecka.
   Att klättra upp till toppen av Everest kräver absolut erfarenhet, fysik, finanser och tar mkt tid. Men Jessica skrev om base camp och det tror jag ABSOLUT de klarar av! Sluta va så neggo

   1. Anne skriver:

    Att ta sig till Base Camp räknas knappast som att BESTIGA Everest heller. Om du läser lite noggrannare så märker du vad jag skrivit. Jessica skulle ju vinka från toppen eller hur =)

    1. Simmy skriver:

     Du kanske får läsa hennes inlägg nogrannare då, slarv-Anne. Hon ska vinka från toppen av Kebnekajse och ta sig till Everest base camp – duuuh

     1. S skriver:

      Brister minnet kan man ju faktiskt bara kolla tillbaka vad hon faktiskt skrev :”Hejsan! Jag tror absolut inte att det är omöjligt för oss att bestiga Everest”.

      Realister (jag) skulle nog dock säga att det är fullt omöjligt. Det får gärna ge bränsle åt dig att lyckas med dina mål. Människor är olika, jag provoceras av orealistiska drömmare och du av negativa reallister.

     1. Anne skriver:

      Tips! Läs kommentarerna till det inlägget, tänk till riktigt ordentligt så får du nog ihop det också!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..