Hål i öronen på barn – absolut inte!

Det här inlägget kan uppröra många och det kan jag förstå. Men det här är min åsikt och den står jag för till 100%. Jag tycker att det är helt vedervärdigt att ta hål i öronen på bebisar och barn. Jag fick en fråga här om Elsa har hål i öronen. Nej, det har hon inte. Hon har små klisterörhängen lite då och då. Jag skulle aldrig någonsin gå och göra hål i öronen på henne. Jag tycker på riktigt att det är hemskt att göra det på bebisar och barn och förstår inte alls syftet med det.

Jag kan förstå att större barn vill ha hål i öronen och ber om att få göra det. Men att göra hål i öronen på bebisar som inte har bett om det? Nej. Bara nej, nej, nej. Jag tycker inte att det är okej. Kan någon som har en bebis med hål i öronen förklara för mig vad det finns för positiva saker med det? Jag kan nämligen inte komma på en enda anledning till detta.

IMG_4459
Elsa med små klisterörhängen från leksaksaffären.

 1. Jag håller med dig till 110% !! Träffade en mamma med sin 8 månaders med hål i öronen på öppnaförskolan. Har försökt komma på varför… antar att det är en religon grej(?!) Jag tänker iaf ha en gräns här hemma på kanske 7 år om man vill ha hål i öronen. Innan dess klister eller klämmisar.

 2. Håller med helt! Var av åsikten att inga hål innan 18. Sen kom signe och hon har tjatat sen hon kunde prata. När hon fyllde sex gav jag med mig. Hon fick ta hål och då ville lillasyster också promt ha. Jag tänker att om dom ångrar sig så är det så enkelt att bara ta ur dom och låta bli att ha.

 3. Frida skriver:

  Instämmer helt med dig. Min sambo är latinamerikan och när vår dotter föddes ville han absolut att vi skulle ta hål i öronen på henne, haha aldrig i livet. Hennes små kusiner har hål i öronen sen de var några månader gamla, men jag säger Aldrig. Äldsta dottern är 7 och tjatade och tjatade och fick ta hål när hon var 6 år, för att hon själv ville det. Skulle aldrig ta det valet åt min bebis.

 4. Bella skriver:

  Jag Instämmer med dig till 100%! ❤️

 5. Emma skriver:

  HÅLLER HELT MED!!!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..