Var får hon alla ord ifrån?

Elsa började prata när hon var väldigt liten. Sedan dess har det bara sprutat ur ord ur hennes mun. Både Ibbe och jag pratade tydligen också ”tidigt”. Jag ogillar egentligen att kalla det tidigt eller sent. Alla barn utvecklas ju i sin egen takt. Till exempel så kröp aldrig Elsa riktigt, hon rullade. Och en dag när hon var ungefär 1,5 år reste hon sig upp och gick. Hon övade aldrig på att gå som många andra barn gör. Jag tänker att alla barn löser utvecklingen på sitt sätt.

Det är härligt som förälder att kunna prata med sitt barn. Utöver att Elsa själv pratar mycket så upplever jag att hon har en hög förståelse. Elsa har också mycket humor och tycker om att skoja med oss. Igår satt hon och läste ur Super Charlie och så berättade hon för mig vad som hände i boken. På en sida utbrast hon ”titta, en skurkaktig mus mamma”. Haha, va? Var har hon fått ordet skurkaktig ifrån? Det måste ju vara från något hon sett eller fått uppläst? Hon slutar aldrig förvåna mig och det är fantastiskt att få vara hennes mamma.

elsa_paron
Det är så roligt att hon har börjat säga saker som hon tänker på och inte bara härmar.
elsa_paron_1
En favorit hos Elsa är päron! Idag när hon kommer hem från förskolan har jag lovat henne att vi ska göra fruktsallad.
elsa_paron_3

 1. Härliga unge! Älskar fruktsallad ? Det gjorde hennes Mormor också.Hon är så klok och rolig!♥️

  1. Farmor ska det vara !!! som gillar fruktsallad när hon själv fick välja!

 2. Jenny skriver:

  Så fint skrivet, barn utvecklas i sin egen takt och löser utvecklingen på sitt sätt Har två söner, helt olika. Svårt att inte jämföra, men de där orden ska jag ha i bakhuvudet.

 3. Sabine skriver:

  Min dotter på 2,5 tittade precis på din instastory med Elsa & krävde meeeeer när den var slut! vi älskar allt med Elsa!!

 4. Dani skriver:

  Hon är ju bara såå söt, <3

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..