Veckans vikt

Från och med nu kommer det att finnas en uppdatering varje måndag om min viktnedgång. Att ha haft en paus från att ständigt kämpa med vikten har varit skönt, men nu vill jag verkligen nå min målvikt. Jag är så förbannat trött på att ständigt gå ner i vikt. ”Men gör inte det då” skulle nog vissa säga. Men jag vill göra det. Och jag behöver det för min egen skull. Och ni som också kämpar med vikten vet nog precis vad jag menar när jag skriver att jag är trött på att vara den som går ner i vikt. Jag vill vara klar.

Efter första veckan med ett kontrollerat kaloriintag visar vågen – 0,7 kg. Jag kommer inte att värdera siffrorna som vågen visar, utan det får bara vara ett tecken på om jag är på rätt väg för att minska i kilon.

Jag såg att bästa Fanny (facebyf på insta) la ut den här texten. Viktig påminnelse!

a love note to my body

first of all,
I want to say
thank you.

for the heart you kept beating
even when it was broken

for every answer you gave me in the gut

for loving me back
even when I didn´t know how to love you

for every time you recovered when I pushed you past the limit

for today,
for waking up.

 1. Onödig kommentar! Varför är du inte bara tyst? Schaaaaaas!

 2. Maja skriver:

  Jag började med viktväktarna när knappt 4 veckor sen o har vägdag i morgon. Känns så peppande när vågen står på minus o är nere på vikten jag hade när jag blev gravid för typ 4,5år sedan nu nu är det sambokilona kvar

 3. Linda skriver:

  Lyssnade på ett nytt avsnitt av tvillingpodden för ca 1 timme sedan och då tänkte jag på att det var synd att du slutade med veckans vikt för nu skulle jag behöva lite ”pepp” med min vintnedgång och det peppar mig att läsa om att du med kämpar.
  Så jag blir så glad att vi gör det här tillsammans nu!! Jag tänker också väga mig varje måndag så får vi se hur det går. Lycka till 😀

 4. Stina skriver:

  Jag tycker du alltid startar om din viktminskning en gång i månaden. Så tröttsamt när du aldrig fullföljer något. Det är inte inspirerande när planerna aldrig hålls. Hur går det med löpningen tex?

  1. Haha, okej. Följ inte mig då om du inte blir inspirerad? 🙂 Så enkelt ju!

   1. Jag har kört pulver frukost, lunch och kväll sen käkat en vanlig middag. Går dessutom 10.000 steg per dag. Är inte alls påfrestande då hag varken är en frukost eller lunch-människa. Har sett dina frukostar ibland (”bowl” med kokos, jordnötssmör, banan etc) och om än nyttigt så innehåller det så extremt mycket kalorier. Mycker mer än du behöver til frukost. Har inte lika mycket som dig att tappa men tycker verkligen min diet funkar toppen. Har inte varit i såhär bra form på två år sen min dotter föddes!

    1. Sofia skriver:

     Pulverfrukost och lunch?! Varför inte bara äta vanlig mat i bra mängd istället för pulver? Är nyfiken på vad som är så bra med pulver…

     1. Kan du nämna en frukost eller lunch som du blir mätt på med bara 150-200 kcal och som täcker hela ditt näringsbehov? Den shake jag äter (naturdiet) innehåller 150 kcal per portion. Jag äter den tre gänger per dag vilket är sammanlagt 450 kcal. Det ger mig ett ganska fritt spelrum för middag. Kan i princip äta vad som helst till middag och ändå hamna på ett relativt lågt kaloriintag. Ex: på min dag:
      morgon: 1-2 koppar kaffe med mjölk
      Frukost: shake med lattesmak – mumma!
      Lunch: shake med mintchokladsmak!
      Middag: VAFAN JAG VILL
      Kväll: en bar eller en propud om jag ens är hungrig.
      Grönsaker och frukt är fritt fram.
      MEN jag jobbar lite konstiga tider.och har som sagt typ aldrig gillar att äta varken frukost eller lunch. Har mer varit en dryg grej. Men middag däremot – ÄLSKAR att äta middag och gärna med nåt glas rött till. Så den här ”dieten” har varit extremt enkel för mig. Gick upp 5 kg när jag slutade snusa förra året och bestämde mig i slutet av januari att köra på den här linjen och shit vad effektivt det är utan att det känns som en ansträngning. Har på knsppt två månader gått ner dom fem kilona och lite till. Dessutom billigt. En färdig shake kostar drygt 20kr vilket är typ 80kr mindre än en dagens lunch. Tycker det är kanon med pulver helt enkelt.

  1. Bella skriver:

   Usch vilken negativ kommentar Stina! Jag tycker det däremot och skönt och befriande att någon ”känd” där allt inte är enkelt och perfekt och att Jessica vågar visa det men ändå kan erkänna att hon innerst inne vill gå ner. Jag känner iallafall igen mig i det att ständigt gå ner i vikt men aldrig riktigt nå målet. Så nu kämpar vi på och när vårt mål! Härligt att du vågar vara så öppen Jessica. Älskar att följa din viktresa.

   Plus att Jessica provar ju lite olika för att se vad som passar hennes kropp bäst. Det ÄR tufft att gå ner i vikt. Speciellt med småbarn tycker jag. Kram!

  1. Bella skriver:

   Usch vilken negativ kommentar Stina! Jag tycker det däremot och skönt och befriande att någon ”känd” där allt inte är enkelt och perfekt och att Jessica vågar visa det men ändå kan erkänna att hon innerst inne vill gå ner. Jag känner iallafall igen mig i det att ständigt gå ner i vikt men aldrig riktigt nå målet. Så nu kämpar vi på och när vårt mål! Härligt att du vågar vara så öppen Jessica. Älskar att följa din viktresa.

   Plus att Jessica provar ju lite olika för att se vad som passar hennes kropp bäst. Det ÄR tufft att gå ner i vikt. Speciellt med småbarn tycker jag. Kram!

 5. Frida skriver:

  När du haft en paus i viktnedgång, vad innebär det för dig. Äter du lite onyttigt, mycket? Går du upp i vikt då?
  Tycker att det är ganska lätt att gå ner i vikt men har alltid svårt att hålla det sen o pendlar upp o ner. Denna gången ska jag försöka o tänka långsiktigt typ 80 % nyttigt men också tillåta mig själv att äta mindre nyttigt ibland och istället begränsa mängden. Äta kanske 5-10 godisar istället för en hel påse på helgen. Ta ett glas vin och inte två på en middag osv. Hade vart kul med ett inlägg på hur du tänker/gör/ser på det 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..