Halvmaraton uppladdning – 10 tips

Inlägget innehåller annonslänkar

Halvmaraton uppladdning – 10 tips. Nu är jag långt ifrån expert på långa lopp med enbart ett halvmaraton i ryggen. Det var mitt första och kanske faktiskt även mitt sista riktigt långa lopp. Jag kände att milen nästan var en fröjd, men efter milen i lördags var jag inte så kaxig längre. Jag tänkte skriva ett inlägg sen om kilometer för kilometer under halvmaraton och hur jag tänkte för att klara det. För oss emellan, jag hade inte gjort någon storsatsning på träningsfronten inför det här loppet. Som längst hade jag sprungit en mil, två gånger.

Att preppa med sköna kläder och mycket skavsårsplåster var helt klart grejen! Här kommer lite tips på saker som är bra att ha under ett långt lopp/träningspass. Den mentala biten går tyvärr inte köpas för pengar. 😉

I

1. Sköna skor
Ett tips är att inte köpa nya skor inför ett lopp. Att ha insprungna skor är ett stort plus för att slippa skoskav på nya ställen.

2. Mjuk sportbh
Tänk på att använda en sportbh som är mjuk och som inte skaver någonstans. Samtidigt ska en sportbh ge bra stöd åt bysten såklart.

3. Skavsårsplåster
Räddaren i nöden! Preppa fötterna med skavsårsplåster innan loppet på hälar, under fötterna, tårna, ja där du brukar få skav helt enkelt!

4. Vitt vaselin
Smörj in insida lår, ljumskar och armhålor med vitt vaselin för att undvika skav.

5. Sprayplåster
Spraya tårna och fötterna med sprayplåster. Det ger en tunn skyddande hinna.

6. Imodium Plus
När man springer långt kommer magen igång. Tänk på att kanske inte äta fiberrik kost dagen innan ett lopp. Ett tips är att ta Imodium Plus på morgonen eftersom att magen gärna kommer igång under en springtur. Inte jättekul att behöva avbryta för att bajsa.

7. Lager på lager
Vädret är lite opålitligt om du springer i Sverige. Se till att ha en tunn jacka som du lätt kan ta av dig om det blir för varmt.

8. Kompressionsstrumpor
Så skönt stöd för benen och fötterna under långt lopp med kompressionsstrumpor. De hjälper till med blodcirkulationen också.

9. Kompressionstights
Samma som med strumporna. Det är stor skillnad att springa med tights som håller muskler och vävnad på plats jämfört med att springa i vanliga träningstights.

10. Vätskeersättning
Ladda upp med vätskeersättning dagen innan loppet och på morgonen innan. Fyll på med vätskeersättning efter loppet också för att balansera upp salterna.

 

Rosa/svart Sportbh från Röhnisch. Så skön med bra stöd.
Kompressionstights från Röhnisch. Rosa tröja från Röhnisch och löparjacka, också från Röhnisch.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..