Längtan efter landet och det enkla

Jag har så länge jag minns velat bo vid havet. Det vill jag fortfarande. Men allra helst vill jag ha en gård nära havet. Jag vet att det låter lite galet och en aningens verklighetsfrånvänt, Men tänk att du vaknar på morgonen av havet som slår upp mot klipporna. Du går ut till dina höns, plockar in några ägg, sätter på kaffe och njuter av livets liv. Jag har en enorm längtan efter landet och att andas frisk luft.

Tänk att få möta årstiderna så nära naturen. När jag var liten var årstiderna så mycket tydligare än vad de är idag tycker jag. Vintern var alltid kall och sommaren alltid riktigt varm. Nu har vi samma temperaturer på julafton som på midsommarafton vilket ju är lite skrämmande. Vilket värld lämnar vi efter oss till våra barn?

Det är väldigt härligt att vi har båt. Så nära havet som vi är när vi är på båten är väldigt befriande att vara. I sommar blir det båt 2.0. Vi har köpt en båt som är dubbelt så stor som den vi har nu. Att den är större gör det enklare att vara ute lite längre med båten, och dessutom kommer vänner kunna följa med och bo kvar.
Innan vi vet ordet av så är det sommar igen. Hur mycket längtar man inte nu? Det var fint att få en försmak av sommaren redan i helgen. Ett tag tänkte jag att sommaren faktiskt hade kommit för att stanna.

  1. eva skriver:

    Intressant inlägg…å ena sidan klimattänk o i nästa båt med motorer,helt onödiga o stora utsläpp…hur tänkte du ?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..