När livet tar slut för tidigt

Idag nåddes jag av ett tråkigt besked.

En som gick i min klass under skoltiden har gått bort i cancer. Det känns så otroligt sorgligt och orättvist. Han besegrade cancern en gång för sju år sedan, men under förra året kom den tillbaka och nu lever han inte längre. Han och jag har inte setts sen gymnasiet, men vi har följt varandra i sociala medier så man har haft lite koll. Nu finns han inte mer.

Jag kommer ihåg i just gymnasiet hur jag läste att ”om 20 år kommer var tredje person har någon form av cancer.” Vi är där nu. Det skrämmer mig så mycket. Jag hatar cancer och jag avskyr verkligen döden.

  1. Malin skriver:

    Hej!

    Även om det inte tar bort smärtan och sorgen för din klasskamrat så vill jag ändå rätta dig lite. Jobbar som sjuksköterska och när man säger att var tredje person får cancer så innefattar det alla personer i alla åldrar. Vilket betyder att även de som är över 90 år och drabbas av cancer räknas in i den statistiken, och ngt ska man ju dö av och att få cancer när du är ex 96 år är inget konstigt, då kan inte kroppen läka sig. Så det betyder INTE att var tredje person i en klass/på ett jobb eller i ett fotbollslag kommer få cancer ung ålder. Att få cancer i din ålder är så liten att det inte ens är märtbart. Hoppas jag har minskat din ångest och rädsla lite ialf. Kram!!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..