Förskoleavslutning med sång på ängen

Tiden! Var tar den vägen? Det känns som att det var vinter nyss.

Nu är det liksom högsommar i maj och det är dags för avslutning på förskolan. Efter sommaren ska Elsa börja på storbarnsavdelning vilket känns väldigt spännande. Jag har förstått att det är en del skillnader på små- och storbarnsavdelningarna. Jag hoppas och tror att Elsa ska trivas bra på en ny avdelning. Det blir lite som att skola in igen och det ser jag fram emot.

När Elsa började på förskolan för två år sedan var det jag som var med under inskolningen. På vår förskola har de en väldigt lång inskolningsperiod på vad jag minns som tre veckor. Det var en fin period och för oss var det bra med så ”lång” inskolning. Jag vet inte riktigt hur det fungerar med inskolningen nu när hon är äldre, ska kolla upp det. Jag misstänker att det inte är en period på tre veckor i alla fall.

Redo för sång och picknick!

Idag blir det sång på ängen och alla ska sjunga tillsammans. Ibbe har skrivit ut sångerna som vi fått från förskolan så att vi ska kunna sjunga med. Några kan vi sen innan, men vissa sånger är helt nya för mig. Efter allsången blir det picknick med jordgubbar och smörgåsar som Elsa önskat sig.

Hon övade på en sång innan vi gick till förskolan imorse.
Jag såg nu att Elsa har på sig exakt samma klänning som på förra årets avslutning.
Kidsen förra avslutningen. De har växt lite på ett år!

  1. Sarah skriver:

    Jag har inte varit med på någon inskolning till storbarnsavdelningen för någon av mina barn. Det brukar pedagogerna ordna och dessutom känner ofta barnen pedagogerna från den avdelningen eftersom de ses på gården.
    Och mina yngre barn har vi knappt behövt skola in alls till förskolan, de är genom att vara med när man lämnar de äldre syskonen, oftast familjära med pedagoger och lokaler.

  2. Haha så gulligt att alla tre håller var sin napp i handen❤️

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..