I annonssamarbete med VISIT DENMARK

Hygge i Köpenhamn med den bästa

Jag och Angelica fick möjligheten att åka till Köpenhamn i samarbete med Visit Denmark för att upptäcka staden och för att ta reda på vad hygge är för oss.

Redo för avfärd – mot Köpenhamn och hygge!

Har ni hört talas om uttrycket hygge? Det innebär helt enkelt att fylla på med energi, njuta och mysa! Det finns ett roligt test du kan göra för att se om du är lika bra på hygge som en dansk. Jag gjorde det testet innan vi åkte och det visade sig att jag har rätt bra koll på att leva life ändå. Här kan du göra det testet.

Utanför vårt fina hotell.

Jag har haft en otroligt härlig helg i Köpenhamn tillsammans med Angelica. Vi hann se mycket, men vi kunde också vila upp oss vilket var efterlängtat. Jag har bara varit i Köpenhamn en gång tidigare, och då var jag barn. Det enda minnet från staden är att jag fick en enorm glass med grädde, sylt och en kokosboll på toppen. Och såklart röd korv! Mer än så kommer jag faktiskt inte ihåg så det var härligt att få uppleva Köpenhamn som vuxen. Jag har hört så mycket gott om den staden och jag blev inte besviken. Jag hade lätt kunnat stanna några dagar till.

Gro Spiseri, magisk placering uppe på ett tak.

Vår första kväll i Köpenhamn hade vi bokat bord på Gro Spiseri. Alla gäster satt runt samma bord inne i ett fantastiskt växthus som låg uppe på ett tak. Inne i växthuset fanns det tomatplantor och små bebisväxter. Utanför växthuset grönskade det med örter och grönsaker. Det fanns till och med ett hönshus! Väl värt ett besök! Supertrevlig personal och familjär stämning.

Såhär skulle jag kunna tänka mig att bo. Storstadspuls och lantliv i ett.
I solnedgången.
Konceptet på restaurangen är att alla runt bordet delar på maten.
Jag vill också ha ett växthus!

Efter middagen tog vi en långpromenad ner till vackra Nyhavn och mötte upp vår fina vän Jakob. Det blev flera timmar av hygge tillsammans med honom. När klockan passerade midnatt begav jag och Angelica oss tillbaka till vårt hotell, Skt Petri. Superfint hotell som ligger i närheten av Nørreport.

Nyhavn med alla vackra husen.
Världens bästa och finaste Jakob. Han kommer att gästa Tvillingpodden i sommar. 

Lördagen startade med en efterlängtad sovmorgon med efterföljande hotellfrukost. De hade den godaste smoothien jag någonsin druckit gjord på mango och jordgubbar. Efter frukosten begav sig jag och Angelica ut på stan för att uppleva hygge på riktigt. Mer om det i ett inlägg längre fram.

Jag skulle lätt kunna äta frukost till både lunch och middag. Frukost är det bästa jag vet!
Vårt fina hotellrum på Skt Petri

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..