I annonssamarbete med VISIT DENMARK

Se och göra i Köpenhamn

Det här är del två i mitt samarbete med Visit Denmark.

Jag och Angelica var i Köpenhamn på en weekend för att utforska uttrycket hygge. Har du hört talas om det? Här kan du göra ett test och se hur bra koll du har på hygge och om en resa till Köpenhamn är vad du behöver för att koppla av en stund!

Du kan läsa första delen om vår vistelse här. Vi hann se massor av saker som jag vill tipsa er om! Under vårt andra dygn i Köpenhamn åt vi lunch på ett ställe som heter Manfreds. Där åt vi en avsmakningsmeny med otroligt många rätter. Tips för dig som vill njuta av fin mat under lång tid.

Mysigt och populärt ställe, Manfreds i Köpenhamn.

Efter lunchen åkte vi till Tivoli. Jag var på Tivoli som barn men har bara svaga minnen därifrån. Det är otroligt vackert inne på Tivoli och det finns massor av platser och möjligheter för att bara hänga och ta det lugnt. Jag och Angelica hann med en öl i solen och vi åkte en attraktion som heter The Demon. Så läskig men också så rolig! Jag har blivit mycket fegare med åren med att åka saker på nöjesfält. I år firar Tivoli dessutom 175 år och det firar de men bland annat en härlig parad!

Den pampiga entrén är en av de sakerna jag minns från när jag var här som barn. 
Sommaren har kommit till Danmark också. Vi hade helt fantastiska dagar i Köpenhamn.
Det är så vackert inne på Tivoli. Just nu blommar allt!

Sista kvällen åt vi på den bästa restaurangen enligt mig, Gorilla. Tips tips tips för dig som åker till Köpenhamn. Så härlig atmosfär, grym service och jättegod mat! Man väljer flera lite mindre rätter och en av dem jag valde var lobster roll. Supergott!

Vi fick ett bord vid fönstret vilket var helt perfekt för oss.
Vi satt och spanade ut på alla människor som njöt av solens sista strålar för dagen. Klassiskt hygge!
Lobster roll från Gorilla. Missa inte den!

Vår sista dag i Köpenhamn ville vi hinna med så mycket som möjligt för att kunna tipsa om så många ställen som möjligt. Vi började dagen med ett besök på Copenhagen Zoo där vi bland annat besökte kor, apor och surikater.

Jag klappade en gullig ko. Hygge för mig!
Och spanade in surikaterna som hade fått ungar.

Lunchen intogs på mitt favoritställe nummer två i Köpenhamn, Granola! Jag som är ett stort fan av frukost passade på att beställa in flera saker som passar lika bra till lunch. Frukt, pannkakor, milkshake och scrambled eggs med chili. Ljuvligt! Hit måste ni gå!

Så mysigt ställe med världens gulligaste personal.
Se bara på detta. Mums!
Jag är så glad att vi fick den här helgen i Köpenhamn ihop.

Som näst sista stopp åkte vi till Visit Carlsberg. Där kan du bland annat gå på ölprovning, titta på deras utställning eller bara njuta av en iskall Carlsberg i solen. Jag och Angelica tittade på utställningen, sen njöt vi av varsin öl innan vi åkte en tur med häst och vagn runt området. Supermysigt ställe!

Väl värt ett besök!
Hygge enligt mig! Öl i solen. Vad är hygge för dig? 

Det blev en intensiv men rolig sista dag i Köpenhamn. Vi tog ett kvällsplan så att vi kunde njuta av staden till max. Vårt sista stopp blev Den Blå Planet som ligger nära flygplatsen. Här kan du få se allt från hajar till havsuttrar och tropiska fiskar.

Den Blå Planet finns ett enormt akvarium. Det var lite svårt att fånga hur stort det är på bild, men det är den största glasrutan jag någonsin sett.
Vi letade efter Nemo bland alla färgglada fiskar. Han gömde sig i en anemon.
Jag är så nöjd med vår weekend och jag vill åka tillbaka till Köpenhamn snart igen för mer hygge!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..