Syskonfabriken öppnar inom kort

Haha, jag ogillar egentligen det där uttrycket lite känner jag nu när jag skriver det. Bebisfabrik eller syskonfabrik. Det låter som en köttmarknad eller bilfabrik. Som något man tillverkar på löpande band och i farten. Så är det ju inte. Det är ju ett liv som blir till. Ett enormt ansvar och det största man kan göra. Skapa ett nytt liv. Jag tycker att det är lika hisnande och fascinerande varje gång jag tänker på det. Att man kan skapa ett helt nytt liv till den här jorden.

Hur som helst, tanken var att vi skulle börja försöka oss på ett syskon till Elsa efter sommaren. Men som de allra flesta är medvetna om så kan det ta tid att skapa ett liv. Jag minns när vi bestämde oss för att försöka bli gravida med Elsa och det inte gick på första försöket. Jag hann tänka ”det går inte”. Jag fattar att det kan sticka i ögonen på de som inte kan eller har svårt att få barn, men alla måste få ha rätt till sina egna känslor, och jag kände så.

Sen är jag evigt tacksam att det gick så fort som det gick när jag sen blev gravid på andra försöket, men med det sagt tar jag inte en andra graviditet för givet. Jag är inställd på att det kan gå på fösta försöket eller 6:e försöket, eller kanske till och med 10:e försöket. Vi har bestämt oss för att börja försöka redan nu i sommar med tanke på att det ju kan ta lite tid. Det finns ju tusen ”tips” och ”trix” att ta till när det kommer till att bli gravid. Vi fick tips om att ligga varannan dag runt ägglossning. Vilket är ditt bästa tips?

Min lilla nyföding. 

 

 1. Det ska bli så spännande att följa er på den här resan! Jag önskar er all lycka till med bebisskapandet 😃 kram

 2. Det ska bli så spännande att få följa eran resa!
  Det Elsa fram emot ett syskon?
  Min dotter är ett och hon kommer få en lillebror redan i oktober 💙

  1. Ja, hon längtar massor! Hon har önskat sig en lillasyster… Vi får se hur det går hehe. Grattis till lillebror i magen!! 😀 Kram J

 3. Mitt bästa tips är att lyssna på kroppen. Jag har aldrig lagt märke till ägglossnong förs jag verkligen började känna efter. Hade lite molvärk och en känsla av att det spände på höger sida i magen. Gjorde då ett ägglossningstest som visade positivt. Gick på första försöket och om en månad kommer lillasyster 😊

  1. Bra tips! Jag kände inte alls ägglossningen innan Elsa föddes. Men efter förlossningen känner jag av den varje månad. 🙂 Så spännande med kroppen ändå! Stort grattis till lillasyster i magen! 🙂 Kram J

 4. Åh vad spännande att börja försöka 😊
  Vi låg varje eller varannan dag i en hel månad typ när vi började försöka få ett syskon till våran son, och jag blev gravid på en gång. På ultraljudet i v.19 fick vi reda på att det var tvillingar och nu är dom snart 6 månader gamla 😊

 5. Ägglossningstest! Då vet jag att vi inte missar de mest fertila dagarna som annars är lätt hänt i vardagsstimmet!😉

 6. Åh va kul!! Så spännande! Mitt (icke vetenskapliga) tips är att inte använda glidmedel. Läste det någonstans och vi körde utan och på försök nr 11(!) blev äntligen lillasyster till! Lycka till!!

 7. Klart du har rätt till dina känslor trots att för oss som genomgått ofrivilligt barnlöshet längre tid och IVF kan tycka 1 försök är ingenting såklart. Alla har rätt till sin egen upplevelse <3. Mitt bästa tips till dig älskade otåliga vän är att det är smart som du säger att se det som ett ettårsprojekt som är kul och spännande (hey ni ska ju få ligga massooor, haha) så att inte allt hopp hänger på första och andra försöket – ha kul och gör high five liksom :). Och OM det nu inte går på första försöket är mitt tips alltid att ha en eller två sörjedagar när man VERKLIGEN får känna sig ledsen över att det inte gick och gråta ut – sen måste man släppa det och börja om med positiv inställning men att inte tillåta sig bli ledsen funkar ändå inte <3.

  Längtar tills vi får Elsas min när du berättar att det bor en bebis i magen, iiih. 3 veckor kvar till kejsarsnittet till mig – längtar SÅ efter lillebror nu

 8. Ligga varannan dag veckan för ägglossning men kanske inte säga till Ibbe ”jag äggar så nu måste vi ligga” För min man blev det prestationsångest och då gick det inte…
  Och försök ha roligt under tiden! Vi blev gravida på tredje försöket med vår dotter och nu bor det en liten ”hoppsan” i min mage som såklart är välkommen men inte lika välplanerad 😉

 9. Vi köpte ägglossningsstickor, hade inte alls ägglossning på den dag jag trodde utifrån en app jag använt under lång tid. Vi försökte ca 6 månader utan att lyckas och och lyckades direkt med stickorna!

 10. Skippa den jäkla ägglossningstesten, de visade inte EN ENDA gång att jag hade ägglossning under hela den månaden vi försökte, så vi hade istället sex varje dag, men ägglossning måste jag haft för dottern blev visst till den månaden och är nu 14 månader o sover bak i bilen 😉 de där jäkla testen stressade bara mig iaf! Kram

 11. Åh så spännande!
  Önskar er all lycka till. Mitt tips är att ligga när du är sugen – det är iaf lika med ägglossning för mig! 😂
  Där av bebis i magen nu, inte superplanerat men ack så välkommet. Storasyster kommer vara drygt 4 år när bebis kommer, kanske liknande åldersskillnad som Elsa och sitt kommande syskon? 😉

 12. Ska bli spännande att följa eran väg mot ett syskon! Väntar själv första barnet med bf om ett par veckor. Mitt tips är ägglossningstest om du inte redan har koll på den. Funkade för oss!

 13. Ligga varannan eller var tredje dag hela månaden. Då är missar man inte ägglossningen och behöver hålla på stressa med massa test heller.

  1. Har man en regelbunden menscykel är det inte svårt att räkna ut när man har ägglossning. Lyssnar man på kroppen så känner man molande värk, och sekretet ändrar form avsevärt. Det räcker att ligga några ggr innan/under, man behöver ju inte överdriva (om man inte vill såklart!)

 14. Vi har börjat köra igång syskonfabriken här också…fick precis mens efter andra försöket (mensen var dessutom sen så hann bygga upp massa förväntningar). Man får vara ledsen! Det är ju något man längtar såå mycket efter. Hoppas på ett plus snart 😀👶

 15. Jag har stenkoll på när jag har äl, det känns i kroppen. Om du inte har koll så håller jag med många andra som nämnt ägglossningstest men välj ett digitalt från clear blue, har bara hört positivt om det och värt pengarna. Sex en gång om dagen 10 dagar i rad med äl ungefär i mitten har resulterat i att vi lyckats bli gravida på första försöket med våra 6 barn. Ska bli spännande att följa er resa, lycka till!

 16. Cykla med benen i luften när ni är klar😂 har funkat för mig med båda mina barn😂👍

 17. Jag har 2 barn och har blivit gravid med ägglossningstest på båda gångerna på första försöken! Så det är ett tips! Funkar kanske inte för alla men för oss funkade det! Jag har alltid haft svårt att känna när jag har ägglossning. Kommer använda det nästa gång med 🙂

 18. Kör på appen ”Glow”! Den är som naturalcycles fast gratis!
  Blev gravid på andra försöket.
  Du behöver dock en termometer som visar med två decimaler. Hittar du inte en så säg till så får du min 😆

 19. Glöm inte folsyra! Har inga bra tips. Lyckats bli gravid en gång på egen hand och det slutade i missfall. Första barnet kom till via ivf och snart hoppas jag att andra ska sättas in i mig. Hade ju varit kul att följa din resa samtidigt som jag gör min. 🙂

 20. Vad menar alla med första/andra/tredje försöket? Vad är definitionen av försök? Varje ligg eller varje månad dvs ett försök per ägglossning?

 21. Jag höll koll på mensen via en app som heter Life & den räknar ut på ett ungefär när man har ägglossning & den stämde för oss 🙈 så de va några dagar däe vi låg i & de gick på första försöket 😃

 22. Åh det här är ju så himla roligt! Jag har gått och väntat på att er bebisverksta ska öppna igen enda sedan du skrev att Ibbe hade frågat dig. Vi hade ju också tänkt börja i augusti, men nu kunde inte vi riktigt heller hålla oss så vi börjar i juli. Längtar ihjäl mig!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..