Midsommarkrans – på 15 minuter

Snart midsommar! Hur härligt? Här kommer en guide till hur du gör en krans på bara 15 minuter. Jag älskar att binda kransar och lär göra en till varje person i helgen. Bilderna på Elsa är från förra midsommar, hon kan fortfarande ha den klänningen så det blir den i helgen.

Du behöver:
Björkris
Twistertråd (en sorts bindtråd/ståltråd som finns på ICA).
Sax
Blommor

Gör såhär:
Klipp av blommorna så att de blir lagom långa. Bind ihop en stomme av björkris. Ett tips är att göra kransen lite mindre än vad som passar ditt eller barnens huvud för om du inte binder jättehårt så har kransen en tendens att töja på sig. Gör små buketter av blommorna och bind fast med tråden. Att göra små buketter om tre/fyra blommor gör att det går mycket snabbare än om du skulle sätta dit en och en. Klart! Visste du att du kan förvara kransen i kylen i en påse och spraya den med lite vatten innan! På så sätt kan du göra kransen dagen innan midsommar och spara lite tid till annat på själva midsommarafton.

Valfria blommor – såklart! Men just nejlikor håller sig väldigt bra utan vatten.

Sätt ihop små buketter. 

Och bind fast på stommen av björk. 

Tada!

En mycket nöjd Elsa, 2 år.

Hoppas hon blir lika nöjd i helgen. 

 

 

 

  1. Sophie skriver:

    Så fint! Jag tänkte ge mig på ett försök men hur mycket blommor hade du köpt till en sådan krans?

    1. En bukett av varje sort skulle jag säga. 🙂 Men då räcker det till iaf två kransar! Kram J

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..