Besvikelsen ändå…

Idag fick jag hem ägglossningsstickor (hittade billiga på nätet efter tips), och till min besvikelse så visar det sig att jag inte alls har ägglossning nu. Jag ska ha det enligt två olika appar – men icke. Kan jag ha haft det tidigare då? Eller kommer den senare? Hur tillförlitliga är dessa appar? Vilka appar kan ni tipsa om? Många frågor nu, men det känns ju lite trist när man har bestämt sig för att börja försöka, så är det inte ens möjligt att det kan hända.

Idag blev det mycket gjort på kontoret men det är fortfarande mycket kvar att beta av innan vi kan ta lite ledigt under midsommarhelgen. Jag beställde en ny klänning igår till just midsommar som jag håller alla tummar och tår för att den kommer fram. Hur vore det om man (jag) var ute i lite bättre tid med sånt? Jag har iallafall köpt tråd och sånt till att binda kransar. Nu saknas bara blommorna och de ska jag nog köpa på Hötorget på torsdag när jag ändå är i stan. Jag hittade massor av inspiration på Pinterest. Jag kan verkligen fastna där i timmar.

Jag tycker att våra kransar förra året var superfina. Vilda och lite tuffsiga. Det här året vill jag nog dock ha lite annorlunda.


Midsommaren 2016 gjorde vi den här magiska kransen ovanför bordet.

 1. Hej,

  Jag har en fråga, måste man veta när ens ägglossning är för att bli gravid? Vi har precis sluta skydda oss och tänkte se vad som händer. Taktiken är att ligga mycket. Om man gör det så borde man väl bli gravid?

  1. Nej, det måste man inte. Men tänker att det underlättar lite att veta på ett ungefär, iallafall för oss. 🙂 Kram J

 2. C skriver:

  Det är så olika hur man är men jag känner min ägglossning väldigt tydligt och det syns helt enkelt på dem där äggviteaktiga flytningarna. Sen kan spermier överleva ett tag, ibland flera dagar så även om man inte har sex vid ägglossning så kan du bli gravid ändå för att där finns spermier redo när du väl har ägglossning. En vän till mig som är läkare berättade att hon har par som kommer väldigt oroliga för att de inte blir gravida men när hon frågar dem hur ofta de har sex så är det inte alls särskilt frekvent utan de har satsat all energi på ett par försök ”under ägglossning” och det visar sig inte vara det mest effektiva. Jag var helt besatt av stickor och grejor när jag ville bli gravid första gången och visst blev jag gravid fort men nästa gång ska jag försöka att låta bli. De stressade mig alldeles för mycket tycker jag. Önskar dig all lycka till Jessica. Så spännande att följa din resa!

 3. Åh, förstår besvikelsen. För mig stämde inte appen jag hade alls, hade ingen ”medellång cykel” utan den var längre så vi missade äl flera månader tills jag började med äl stickorna. Började testa 10 dagar efter mens och fick utslag typ 17 dagar efter mens om jag inte minns tokigt. Lycka till nu, även om det bara tog ett halvår för oss att baka lillebror tyckte jag det var så kämpigt. Kram. ❤️

 4. Emma skriver:

  Hej jessica,
  Mitt råd är att endast köra på en termometer som du tar varje morgon. Dvs samma princip som NC men gratis. Tempen gör du en graf över. Dagen då tempen dippar ngt har du äl som du sen får bekräftat dagen efter med en stark förhöjning ca 0,4-0,5 grader. Ritar du grafen syns det tydligt när äl var. Sen kan ni ju helt enkelt ligga varannan dag de veckorna det är störst chans för äl. Två barn gjorda på ovan sätt, lyckades efter 2-3 månader. Lycka till!

 5. Elin skriver:

  När vi började försöka att bli gravida med ett syskon körde jag på Natural Cycles. Då fick jag bra koll på min cykel och kunde göra äl-test efter denna. Har för mig att den visar det mest ”lyckosamma” dagarna för att bli gravid och då är det bara att köra. Lycka till med liggandet och hoppas det snart kommer ett litet syskon till Elsa!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..