Recept på midsommartårta

Här kommer ett recept på en tårta till midsommar som är underbar! Det här är ett recept på en Pinocchiotårta, eller Brittatårta som den också kallas. Jag döper den härmed till midsommartårta. Det är till cirka 14 bitar. (jag gjorde dubbelt och gör två bottnar som jag lägger på varandra, istället för en som man enligt receptet ska dela på. Dessutom älskar jag inte nötter så det skippade jag i vår tårta) Receptet nedan är inte dubbelt.

Du behöver:
100 gram smör
1 1/2 dl strösocker
5 ägg
4 msk mjölk
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 1/2 dl strösocker
1 dl grovhackad mandel

Fyllning:
3 dl vispgrädde
2 tsk vaniljsocker
1 liter färska jordgubbar

Gör såhär: 
Sätt ugnen på 150°. Vispa smör och socker poröst. Dela äggen i gulor och vitor. Vispa ner en äggula i taget. Rör i mjölken. Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner det i smeten. Vispa vitorna med 1 ½ dl av sockret till ett fast skum. Tillsätt resten av sockret och vispa till en fast marängsmet. Bred ut smeten till botten i en långpanna med bakplåtspapper ca 30×40 cm. Bred över marängsmeten toppigt. Strö på hackad mandel. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min. Låt kakan kallna. Dela den på mitten. Vispa grädden med vaniljsockret. Lägg ihop bottnarna med vaniljgrädden emellan. Garnera med färska jordgubbar.

Midsommar för två år sedan. Så blonda! Du hittar ett inlägg om midsommarkrans på 15 minuter här. 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..