Föräldraskap och tvillingsystrar

Idag har vi varit med i två intervjuer jag och Angelica. Och det var inte vi som intervjuade för ovanlighetens skull. Det är väldigt speciellt att efter alla dessa år vara den som blir intervjuad istället för tvärtom. Angelica är väldigt nyfiken lagd så hon frågade massor av frågor till första tjejen som intervjuade oss. Det var för en bok som ska handla om tvillingar. Superspännande!

Andra intervjun för dagen för mamas podd, föräldrapanelen. Vi fick svara på lyssnar/läsarfrågor om föräldraskap och uppfostran. Verkligen roligt och jag älskar formatet podcast. Det blev ett härligt samtal mellan mig, Angelica och Lollo, chefred på mama. Jag hojtar sen när avsnitten (det blir två) ligger uppe att lyssna på!

Bästa Lolla! 

Som jag älskar mitt jobb!

Igår hade jag och Angelica studiodag hemma. Angelica skrev här att jag jobbade i trosor. Det här är alltså inte mina trosor. Det är ett par hold ins som jag brukar ha under kjol och klänning. Jag må ha stora trosor, men inte såhär stora. Så var det utrett.

  1. Tack för tips om hold ins! Ska köpa såna snarast. Som det är nu kan jag inte gå särskilt långt innan jag får skavsår på låren om jag har klänning eller kjol.
    Kram

  2. Har du äggat nåt i helgen?! Jag har precis äggat klart (HAHA), vore fantastiskt kul att vänta barn samtidigt som dig juuu! 😍

    1. Åh stort lycka till! Ingen ärgning alls faktiskt! 🙁 Kram J

  3. Lyssnade på er pod, ni som är enäggstvillingar är skapade av ett enda ägg och en enda spermie. Efter ägget blev befruktad delades ägget på sig inom ett par olika dagar! Beroende på när i utveckligen som ert ägg delades på sig så blir man mono/mono tvilling där tvillingarna ligger i samma inte hinnsäck med en gemensam moderkaka. Om man är mono/mono så delades ägget väldigt sent typ dag 10-12 efter befruktningen. Tidigare än så kan man bli mono/di där ni hamnar i varsin inre hinnsäck med ett tunt septum som skiljer bebisarna åt och gemensam moderkaka. Sedan finns även typen di/di där enäggstvillingarna har varsin moderkaka och inte hinnsäck, då har de delats väldigt tidigt och jag tror di/di är mer ovanligt. Tvåäggs är som ni sa två ägg, befruktade av varsin spermie och då ligger bebisarna i varsin hinnsäck och har varsin moderkaka.

  4. Malin skriver:

    Vart är de holdinsen ifrån?! Letar febrilt! Men de jag köpt går ju för sjuttan inte att andas i 😂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..