Den perfekta åldern…

Varje ålder med barn har haft en charm i sig. När Elsa var nyfödd var det nytt, fantastiskt och spännande. Men också skört och läskigt att ha ansvar att hålla en annan liten människa vid liv som helt är beroende av en som förälder. Under de här tre första åren i Elsas liv har det hänt otroligt mycket. Tänk att en liten människa lär sig äta, krypa, gå, prata och lär sig saker under bara tre år.

Nu är vi på väg hem från Ibbes kompisar som bor ute i skärgården och deras barn är 5 och lite över 6 år. Det är väldigt kul att se Elsa leka med lite äldre barn. Det känns som att det passar henne bättre än att leka med yngre. Till hösten byter Elsa till storbarnsavdelning på förskolan och det tror jag verkligen kommer vara bra för henne. Hon har pratat mycket och länge och jag tror att hon kommer utvecklas ännu mer om hon är med barn som är lots äldre än hon.

Elsa trivdes på tjejernas rum. Hon bar själv dit pallen för att nå upp till alla saker. Och hon satte på sig en Elsa-klänning och levde life. 

Vi tittade på fotbollen och jag fick en magisk tatuering av Hakim. Hur fin?

Det slog mig att 3 år verkligen är det optimala åldern. Men sen kände jag, såhär har jag tänkt med Elsas alla åldrar. Jag tycker helt enkelt att det blir roligare och roligare ju längre tiden går.

Vår nya fina båt! Det är lite fix kvar med den, men Ibbe har verkligen slitit som ett djur för att få den någorlunda färdig till midsommarhelgen. Elsa trivs som fisken i vattnet på båten och får klättra runt som hon vill så länge hon har flytvästen på sig. 

Den här utsikten… Jag låg och dammsög hemnet igår tills jag somnade. Jag vill också bo såhär. 

 1. Malin skriver:

  Hej

  Intressant hur olika man känner, min dotter är exakt lika gammal som Elsa (född 22 maj 2015 en timme senare:) och jag tycker det är som jobbigast nu. Det är så mycket trots, vilja, ovilja, ”gnäll”, gråt, ”vill inte” och nej så jat bli stundtals galen. Stunderna då vi har det härligt är superhärliga då hon säger och gör så roliga och intressanta saker men överlag så är det kämpigt just nu. Hur upplever du trotsen med Elsa just nu? Kram!!

  1. E skriver:

   Håller med dig.. min son blir 3 om några dagar och kan säga att dagarna är ett helvete. Bara massa trots och bråk 🙁 när han är på ”sitt bra humör” är han helt fantastisk och rolig men tillfällena är tyvärr sällsynta just nu.

  1. Förstår dig!
   Igår på affären var det en tre, fyraårig pojke som vrålade, grät och skrek, hängde efter sin heroiskt obrydda mamma fast svetten säkert rann efter ryggen på henne. JAG VILL VÄNTA I BILEEEEEN vråååålade han, skrek ett avgrundsvrål och började om medan mamman och lillasyster snabbt plockade åt sig varorna. All heder åt henne och er som har trots i huset just nu. Ni är bäst.

 2. Alex skriver:

  Tur att du inte köpte ett hus i sömnen då hahaha. Du har ju berättat hur du brukar köpa saker du inte minns innan du somnar😆

  1. Hahahahahaha! Synd skulle jag säga. Hade kunnat bli riktigt bra 😉 Haha kram J

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..