Det kliar i fingrarna…

Igår när Elsa hade somnat, efter vad som kändes som en evighetsnattning med hundra sagor berättade av henne, satte jag mig och sydde glassar. Det fanns inte filttyg i rätt färg till strutarna i leksaksaffären så jag köpte brunt filttyg så det fick bli chokladstrut istället, det funkar ju det med.

Istället för att jag skulle läsa en saga för Elsa igår ville hon berätta en saga för mig. Hon berättade från början till slut om Madicken och Abbe som var ute i skogen och plockade bär. Plötsligt fick de syn på en björn och det var jätteläskigt. Snipp snapp slut så var sagan slut. Det blev en lång nattning för jag kan inte hålla mig för skratt när hon ligger och pratar. Hon säger så mycket roliga saker. Ibbe fick till slut ta över och då somnade hon nästan direkt. Han är helt enkelt bättre på det där än vad jag är.

Åter till glassarna. Det var så kul att pyssla igen! Jag har ju tidigare gjort glassar i trolldeg, men att göra dom i filt var enklare. Nu är jag så sugen på att bygga en glasskiosk till Elsa. Hur svårt kan det vara tänker jag? Det är väl bara skruva ihop lite plankor? Jag vill åka till brädgården. Jag får se om Ibbe är lika sugen på det som jag.

Här gjorde jag en film för LOPPI hur man enkelt gör trolldegsglass. 

Egentligen ska man ha ett annat garn så att glasskulan blir fluffigare, men det fanns inte heller på leksaksaffären. Men tycker det blev rätt fint ändå.

Igår fick Elsa en sommarpresent från Polarn O. Pyret! Hur fint? Ny baddräkt och en solhatt  – och en perfekt strandväska till mig.

  1. Frida skriver:

    Jag byggde en glasskiosk till barnen nu i våras. Använde 3 lastpallar och sedan 2 mindre lastpallar + vaxduk som tak. Blev jättefint och är mycket uppskattad 🙂
    Hur går det föresten för dig med vv har du lagt ner det nu när du istället vill bli gravid? ❤️

  2. En glasskiosk tycker jag att du ska bygga. Det har jag gjort det finns en bra beskrivning på viivilla.se den är lätt att göra och fin.

  3. Gud så fint, vilken pysselmajja du är! Nu kommer jag igen, med min bebisbesatta hjärna…. 🙂 och frågar om du känner av några symptom? Jag vill testa nuuu men ska hålla ut till tisdag iaf… Hade gärna kört med känsliga tester (10hcg) men har ett helt paket från RFSU hemma som mäter 25 och vill inte köpa nya förrän de är slut. Alltså får jag vänta ännu längre haha. 😉

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..