Utbrott utan dess like

Jag har ju tidigare skrivit om Elsas icke-trots.Vi upplever ingen direkt trots, men däremot har Elsa några stora men väldigt få utbrott. Och när hon får de här utbrotten finns det ingenting att göra åt det. Jag har försökt trösta, krama, låta henne vara osv. Men hon blir helt vansinnig. Jag är så glad att det här händer så sällan för jag har otroligt svårt att hantera den situationen. Ibbe är mycket bättre än jag när det kommer till Elsas utbrott. Det är precis som med nattningen. När Elsa inte somnar relativt snabbt tänker jag ”hon kommer ALDRIG somna”. Och så är det med dessa utbrott. Jag hinner tänka ”hon kommer ALDRIG sluta skrika”. Det gör hon ju såklart, men jag kan inte riktigt tänka klart när hon skriker på det viset. Plus att jag har något fel i ena örat så när hon skriker spricker/distar det i mitt högra öra. Jag har fått tid hos öronspecialist i augusti för att kolla upp vad det kan vara.

Hur som helst. Vi åkte från Öregrund för en stund sen och några timmar innan vi åkte fick Elsa ett utbrott. Det är sällan något särskilt som utlöser utbrotten, utan jag tror att det är en kombination av övertrött och hungrig som gör att hon blir arg. Hur hanterar ni andra utbrott? Jag blir liksom svettig av att folk tittar och tänker att jag har slagit halvt ihjäl Elsa eftersom att hon vrålar så. Kom gärna med era bästa tips!

Öregrund, vilket fantastiskt ställe! Du som kom fram till mig igår (som hade barnvakt för kvällen och var med din man), kan inte du maila mig? jessica.lagergren@gmail.com. Jag tycker att det är så roligt när ni kommer fram och hälsar!

Igår spelade bästa Patrik Isaksson på ett ställe i Öregrund. Han fixade ett bord till min lilla familj och min mosters familj. Elsa älskade Patrik! Hon gick fram till honom och gav honom ett av mina armband under spelningen. När vi skulle gå och lägga oss pratade hon så länge om hur vi skulle kunna ta oss hem till Patrik för att hälsa på, haha. Så gulligt!

Nu är vi på väg till Blomman och Rasmus och deras lilla Olivia. Jag har inte varit på deras landställe sen midsommar 2014, det ska bli så mysigt att komma dit igen!

Dagens lunch blev färsk fisk! 
Imorse gick Elsa och Ibbe och köpte bröd. En liten tradition de har när vi är ute i skärgården. 
Elsa var eld och lågor efter Patrik Isakssons spelning igår . Här ritade hon en karta på kapellet var Patrik bor och funderade på hur vi skulle kunna ta oss dit. Hon kom på att rida på en fjäril vore bäst!
Fina Öregrund! Hit kommer vi komma tillbaka! Alla är så vänliga i skärgården och alla hjälps åt när man lägger till. Det känns tryggt.

 1. O. skriver:

  Åh vilken fin bild på Elsa!
  Och hur fint att rida på en fjäril?

 2. Jossan skriver:

  Åh så många utbrott jag har hanterat. Känns som att min dotter kom i trotsåldern för 2 år sen och att den fortfarande pågår 🙂 hon är 3,5 nu. Just nu är hon i en period då hon gör ngt hon inte får och skrattar när jag säger åt henne. Har inte kommit på hur jag ska hantera det än. Skrikutbrott brukar jag oftast vänta ut eller erbjuda en kram efter ett tag. Ibland måste man bryta om hon inte kan bryta det själv. Men hon låg på golvet och skrek i gallerian i helgen. Jag satt på en bänk och tittade på en stund. När det inte avtog gick vi ut. Efter mkt om och men blev hon lugn.

  Det är iaf ingen idé att prata med min dotter när det blir så där. Brukar bekräfta att jag förstår att det är jobbigt. Blir jag arg på henne blir det ännu värre…

 3. Elin skriver:

  Lycka till alla i bebisfabriken! Jag tog just ett test som visade att vi är gravida. Fantastiskt med syskon!! Vill ju bara meddela hela världen men är ju bara i vecka 6 enligt senare mens haha 🙂
  Håller tummarna för er alla andra som postat kommenterar här och förstås Jessica också!!

 4. Båda barnen har haft såna utbrott/har fortfarande ibland och dom är 7 och 4 år.
  Vi har mest bara låtit dom vara då, utbrott under ”hemlig” uppsikt typ. Då vi upplever att det bara blir värre om vi försöker ”lägga oss i” så att säga. Vill inte gå för långt ifrån heller för om utbrottet gör att dom river sönder/kastar nått då så går vi in och markerar. Sen vill dom ofta prata om vad som hände efteråt när dom lugnat sig. Och om inte dom kommer och vill prata så tar vi iniativ till det istället. Vi har pratat rätt mycket om att vara arg eller irriterad (svårt ord) , att det är okej och att ibland kan det vara skönt att gå ifån och vara själv då istället för att bråka. Speciellt med 7 åringen. För hon har behövt redskap att förstå sitt betende mer och mer nu.
  Det är fan en hel vetenskap att vara förälder🙈😥😊

 5. Sanna skriver:

  Min dotter som är ett halvår yngre än Elsa brukar också få såna utbrott ibland när hon är supertrött och hungrig…brukar försöka prata lugnt med henne men egentligen är det bara att härda ut tills det gått över. Visa att jag finns där. Inte så lätt att sätta ord på det som händer när man är så liten och inte fattar varför man är arg.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..