Nattningar på sommaren – ett riktigt skit

Vi har gett upp lite på nattningarna och rutinerna nu under semestern. Jag vet inte hur ni gör, men jag kan tycka att det känns ovärt att till varje pris få barnet att somna sin vanliga tid – bara för att det alltid är så annars. Elsa mår absolut bäst när hennes rutiner hålls, så vi har försökt hålla oss någorlunda till hennes tider, men de senaste dagarna har det helt spårat ur. Igår var det full fart på henne när klockan hade passerat 23. I vanliga fall sover hon redan strax efter 19.

Det finns också ett värde i det för oss som föräldrar, haha, eller iallafall för mig. Elsa är i sitt roligaste mode när hon är övertrött utan att för den sakens skull vara arg eller ledsen. Det känns istället som att hon lägger i en extra växel och gasar upp i 180 och har show deluxe. Igår pratade hon som aldrig förr och en av meningarna som kom från ingenstans var till mig. Hon sa ”Imorgon drar vi på loppis tjejen”. Jag som i vanliga fall har svårt att hålla mig för skratt kunde verkligen inte göra annat än att skratta och fråga vad hon menade. Hon fortsatte berätta om loppisen och hur vi skulle åka karuseller där. Sen somnade hon från en sekund till en annan.

Vi är hos vänner på fantastiska Blomsö i Roslagen. Idag fångade jag två abborrar som fick hoppa tillbaka ner i vattnet igen.

Hur gör ni som har kids med nattningarna på sommaren? När det är såhär ljust är det svårt att få Elsa att somna i vanlig tid, men samtidigt kan hon ju inte somna runt 23 bara för det. Ruckar ni  också på rutinerna eller är ni stenhårda?

 1. Carola skriver:

  När dottern var runt tre la vi henne i vanlig tid med ett gäng böcker och sa att hon inte behövde sova. Men att vi hade saker att göra så vi kunde inte roa henne. Det tog oftast max en halvtimme så sov hon.

 2. Sara skriver:

  Hehe, läser detta 22.45 och varken ettåringen eller fyraåringen sover…men dom sover länge på morgonen iallafall!

 3. Petra skriver:

  Jag är inte så hård på rutinerna men vår son på 1,5 år är det. När han är trött säger han till att han vill sova o det brukar vara vid vanliga läggningstiden runt kl 20.

 4. Vi kör utan rutiner men så är inte Charles ett dugg känslig för rutiner och har aldrig varit 🙂

 5. Lina skriver:

  Om det är ljuset som är problemet så rekommenderar jag mörkläggningsgardiner för det skulle vi inte klara oss utan! Mina barn 2 och 4 år lägger sig 19 varje dag trots sommar dom är sååå trötta då men då går de ju upp mellan 06-07 varje morgon också.

  1. Så bra tips! Jag vet inte hur många gånger jag och Ibbe har sagt att vi måste köpa det, men sen glömmer vi ta mått och kommer alltid på att vi behöver gardiner när vi står på typ Ikea. hehe. ^^ Kram J

   1. Mät så snart du kommer på det och gör en anteckning i mobilen – för den tar du säkert alltid med? 🙂 är en riktig seniltant på 42 år och skriver upp ALLT viktigt i mobilen 📝

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..