Därför väntade vi med syskon

Fråga: Varför har ni väntat med syskon? Har du sett att det var tufft för Angelica med tätt & därför velat vänta?

Svar: Jag och Ibbe var på väg ifrån varandra för mer än ett år sen nu. Vi hade det riktigt kämpigt i vår relation och vi separerade till och med på prov. Det här var ingenting jag då delade med mig av i mina sociala medier. Det var bara mina närmsta som visste hur det låg till just precis då. I efterhand har jag valt att berätta för er hur det låg till. Det var när jag sov i lägenheten första gången som jag hade ordnat i stan som jag fick världens största klump i magen och kände att det var fel. Fel på alla sätt. Jag ville ha min familj. Jag ville vara med Ibbe och den innersta kärleken fanns fortfarande kvar även om det kändes tufft i relationen. Vi valde varandra.

Vi väljer fortfarande varandra – varje dag. För oss blev familjerådgivning vår räddning. Där kunde vi gråta, ibland skrika men framförallt prata och säga saker som vi inte sa till varandra hemma. När vi pratade hemma fastnade vi ofta utan att komma vidare. Vår familjerådgivare ledde oss genom samtalen och kom med massor av kloka råd för hur vi skulle ta oss vidare.

Nu är vi ute på andra sidan och det känns så skönt. Det är inte alls säkert att familjerådgivning är lösningen och räddningen för alla relationer där det är lite trassligt. Men vi bestämde att oavsett om vi ska gå isär eller stanna kvar tillsammans vill vi lära oss att kommunicera bättre eftersom att vi har Elsa. Ibbe och jag kommer att ha kontakt med varandra livet ut och då är det så viktigt att kunna kommunicera tycker jag.

Så egentligen är det här väl svaret på frågan om varför vi har väntat med ett syskon till Elsa. Det har inte varit läge. Och även om jag alltid känt en liten längtan efter att ge Elsa ett syskon så har det inte varit ett alternativ att skaffa ett till barn för att reparera en trasig relation. Vi behövde laga oss innan vi kunde bestämma oss för att skapa ett nytt litet liv. Det kanske fungerar för andra par att laga det som är trasigt med ett barn till, men inte för oss.

 1. Tänk så lite man vet även om en tror att en känner er! Så glad för er skull att ni lyckades laga er och hitta tillbaka till varandra!❤️ Vi jobbar också på ett syskon här hemma så det ska bli roligt att följa även er resa. Ligg loss o lycka till! Kram😘

 2. Och så klokt av er att ta ansvar och jobba på eran relation innan ni började med att försöka utöka familjen. Tror verkligen att det är rätt väg att gå.

 3. Kanske lite ”off topic” till inlägget, men den bilden på er alla tre – Elsas min är helt oslagbar😍😂

 4. Jag tror aldrig att ett nytt barn lagar en trasig relation. Kanske för stunden men inte i det långa loppet. Jag tycker att ni gjorde helt rätt! Så klokt av er 🙂

 5. Så himla klokt och moget beslut! Hejja er! Tror stenhårt på att vara säkra på varandra och ha det bra innan man sätter fler barn till världen. Visst är kärleken man delar till sina barn störst i världen! Men fasen vad kämpigt det är många gånger oxå! Mvh nybliven tvåbarnsmorsa

 6. Fast… ”vänta med syskon”…? Elsa är ju bara tre år. Det är väl inte att vänta? Det är ju ganska normalt skulle jag säga… studier säger att den ”optimala åldern” mellan syskon är 4-5 år.

  1. Frågan var ju ”varför har ni valt att vänta”, så jag besvarade bara frågan som den var. Jag tycker nog att det är helt upp till var och en vad som anses vara normalt eller optimalt. 🙂 Kram J

 7. Klokt! Det är tufft att ha småbarn och det blir lätt att man stör sig på hur olika sätt man tar hand om barnen. Man måste sänka kraven och tänka att båda gör sitt bästa. Vi har blivit bättre… JAG har blivit bättre, haha!
  Kram!

  http://www.nouw.com/noos

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..