Obefogad oro eller inte

 

Idag har vi varit på Skansen hela dagen. Både jag och Angelica stod i våra kök imorse och stekte pannkakor för att ta med som picnic. Herre vilken tid det tar! Det är så längesen jag stekte pannkakor, och Elsa åt en halv. Som jag ändå misstänkte någonstans. Det var en mysig tanke men som i praktiken inte riktigt funkade.

Vi hade en superhärlig dag idag. Det kändes som att vi hann med massor under våra timmar tillsammans. Mamma och Acko var också med och vi avslutade dagen med middag på Vapiano. Kidsen var egentligen i tröttaste laget då, men vi lyckades ändå äta upp och hålla oss vakna hela vägen hem.

Img 1529
Acko hjälpte Philip med karusellens bälte. 

Img 1519
När vi frågade Alice och Elsa vad det bästa med den här dagen var så svarade båda – karusellen. 

Img 1553
Elsa och jag sminkade oss som Bambi hemma innan vi åkte. 

Img 1554
Sen ville mamma och Alice också vara Bambisar.

Img 1418
I det här ägget låg Ibbe sist vi var på Skansen. Det kom Elsa ihåg när hon såg det.

Img 1439
Kidsen åkte bil! De skrattade så de tjöt. 

Img 1415
Vi var på teatern på lill-Skansen. En av Elsas favoriter där. Barnen får vara en del av föreställningen. 

Img 1470
Idag var sista Barnallsången. Elsa älskade det också! Vi var här förra året, då var det Dolly Style som gästade. idag var det Kamferdrops.

Nu till oron som rubriken antyder om. Elsa har under en längre tid haft lite svårt med sin balans. Men idag upptäckte jag något som gjorde mig orolig. Idag har hon haltat, nästan hela dagen. Jag fixade till strumporna, frågade om skorna klämde, men det var inget som var fel sa Elsa. Det ser nästan ut som att hon går i ett par alldeles för små skor, men det är samma sak när hon är barfota. Vi ska gå till vårdcentralen imorgon bitti, men kan någon snälla bara lugna min oro innan det. När jag tänker efter har det varit så förut, men inte på det sättet som idag.

Img 1504
Älskade kusiner. 

Img 1479
Elsa klappade både ormen och spindeln inne på akvariet. Men mest av allt ville hon se en riktig krokodil. Den här var som tur var i plast. 

Img 1458
En glad, men samtidigt orolig Bambimamma. 

 1. Sabina skriver:

  Hej! Ytterligare en mamma .ed barn som haft höftsnuva 🙂 Låter sjukt men väldigt vanligt. Gick över efter några dagar. Bättre att koll upp än att oroas!

 2. Johanna skriver:

  Gör som du tänkt, kolla upp. Min väns barn på nyss fyllda två, hade något liknande i veckan, haltade och ville inte gå på benet.
  De röntgade, gjorde UL, men hittade inget. Det gick över på ett par dagar lyckligt nog, men bättre att kolla upp!
  Håller tummarna! ❤️

 3. Mikaela skriver:

  Höftsnuva? Låter som ett skämt men tydligen rätt vanligt. Vår pojke hade det vid 2,5 års ålder och det såg HEMSKT ut som han haltade. Han hade inte ont alls och det gick över efter några långa dagar. Håller tummarna!

 4. A skriver:

  Bra att du kollar upp det, om inte annat så för att inte behöva oroa dig mer. Har hört om flera barn i ungefär samma ålder som plötsligt börjat halta och det har enbart berott på inbillning, alltså att barnet av någon oförklarlig anledning bara bestämmer sig för att halta ett tag, och efter ett tag så slutar dom. Så konstigt men barn är ju inte helt o-konstiga. Min fyraåring har bytt dialekt sedan några månader tillbaka. Alltså bytt helt, det låter som om hon kommer från en helt annan del av Sverige, eller världen, än oss föräldrar. ”Min kropp ville byta bara” svarar hon närbild frågar… jahapp….

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..