Föda utan rädsla – hemma i badkaret!

I veckans avsnitt av TVILLINGPODDEN gästas vi av Maddy Hedman. Hon har tre barn och är utbildad till doula. Att vara doula innebär att man är ett stöd och en hjälp till den födande och dess respektive under en förlossning. I efterhand önskar jag verkligen att jag hade haft en doula under förlossningen med Elsa. Det hade varit fint att ha ytterligare en, förutom Ibbe, som kunde varit med i rummet hela tiden. Jag tror att det hade gjort stor skillnad för mig.

Maddy berättar om hur det är att vara doula, men också om när hon födde sitt tredje barn – hemma i badkaret. Det är en spännande och fin förlossningsberättelse så om du gillar att höra förlossningsberättelser får du inte missa den här.

Maddy hedman

Inför nästa (håller alla tummar för att det blir en nästa) förlossning vill jag har med en av mina närmsta vänner, Emelie, som jobbar som barnmorska. Dock önskar jag att hon är där i egenskap av vän och med all sin erfarenhet guida mig rätt. Jag känner mig faktiskt peppad för det. För dig som vill läsa min förlossningsberättelse med Elsa kan du läsa del 1 av förlossningen här och del 2 här.

Maddy hedman 2

Jag delar även med mig av min förlossningsberättelse i TVILLINGPODDEN i avsnitt 25 och 26. Det verkar inte som att alla avsnitt kommit över från tvillingpodden.se till acast. Så de avsnitten hittar man helt enkelt på tvillingpodden.se. Jag har också gästat ”Vattnet går” tillsammans med Angelica och berättat om när Elsa föddes. I avsnitt 27 av TVILLINGPODDEN kan du höras Ibbes version av Elsas förlossning.

 1. Mariana skriver:

  Jag födde min andra son hemma (högst oplanerat).
  Han kom 1 ½h efter första verk, kanske skulle lagt mig i badkaret i stället för att fastna vid toalettstolen 😉

 2. Anna skriver:

  Vi hade en privatkurs Föda utan rädsla hemma hos oss nu inför bebis nr 2. Kände precis som Maddy att vi var för dåligt förberedda första gången, tänkte också ”det löser sig” och den förlossningen var ingen bra upplevelse.
  FUR-kursen var så bra, och väldigt värt att betala lite mer för att ha privatkurs hemma.
  Förlossningen blev en väldigt positiv upplevelse och jag hade så stor nytta av kursen, så rekommenderar den verkligen!

  1. Tusen tack för tips! Tror jag vill göra något liknande sen. 🙂 Kram J

 3. Tror också en doula eller vän utöver partnern kan göra underverk under förlossning. Min förra förlossning liknade din och slutade med sugklocka. Denna gången är jag lite rädd men vill gärna ha revansch och föda vaginalt igen. Jag ska utöver min man ha med en av mina bästa vänner som även är barnmorska. Känns tryggt! Vi kommer frukosts mkt på ”föda utan rädsla” tekniken.

  1. Så fint! <3 Jag tror att det är en väldigt bra idé. Kram J

  1. Maddy skriver:

   Åh vad spännande!! Förberedelse är aldrig onyttigt och speciellt inte när det gäller ngt så stort som början på det nya livet☺️! Önskar er all lycka till!❤️/ Maddy Hedman

 4. Malin skriver:

  Håller ALLA tummar och tår för ett plus idag Jessica! Heja heja lifemothern! ❤️

 5. Johanna skriver:

  Sorry för helt för inlägget orelaterad kommentar, men när du sminkar dig och Elsa som Bambi eller andra roliga grejer… använder du vanligt smink då eller finns det något annat bättre som man kam använda? Jag blev så inspirerad!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..