Aldrig vabbat en dag i hennes liv

Jag såg att jag fick en kommentar om att man inte får vabba i förebyggande syfte. Personen syftade till att jag skrev att jag hade Elsa hemma igår eftersom att det går kräksjuka på förskolan. Jag skrev inte att jag vabbade. Faktum är att jag inte har vabbat en enda dag sen Elsa föddes. Jag har varit hemma med henne när hon har varit sjuk – absolut. Men jag har aldrig anmält det till Försäkringsskassan och tagit ut pengar för det.

Mitt jobb är så pass flexibelt att jag kan ha henne hemma vid sådana här situationer. Jag hade inget möte i fredags så då var det inga problem att ha henne hemma och jobba ikapp senare. Anledningen till att jag inte tar ut vabbdagar från Försäkringskassan är för att jag ändå alltid jobbar på något sätt, och för att jag just nu inte behöver utnyttja de dagarna rent ekonomiskt.

Img 1788
Ibbe frågade precis vad jag bloggar om. Jag svarade och han sa att jag borde ta ut vabb-halvdagar när jag vabbar. Att jag har rätt till det. Vi får se hur det blir med den saken. Jag är ganska nöjd när jag slipper trassla med sånt där.

Img 1865
Vi har en mini-vacation i stan. Igår hade Elsa barnvakt så då var det bara jag och Ibbe. Jag bokade hotell två nätter som Ibbe var övertygad om var spons. Haha, tyvärr inte. Jag kände bara att vi behövde komma iväg en sväng. Idag har vi hämtat hit Elsa och snart ska vi gå ut på en promenad längs havet. Imorgon väntar Skansen och Babblarna-föreställningen. Någon av er som ska dit?

Img 1863
Igår tog jag båt ut till hotellet. Så mysigt med egentid. Jag hade en rättegångspodd i öronen och njöt till max. Livet ändå!

  1. Sara skriver:

    Jag förstår inte vad det är folk tycker är krångligt med försäkringskassan, det är ju superenkelt att anmäla och ansöka vi webben. Äldst dottern är 5 o sonen 2 och vi har aldrig haft strul med försäkringskassan nån av oss föräldrar. Klart du ska söka halvdagar om du behöver ”avstå” att jobba den tiden!

  2. Johanna skriver:

    Här blir det inte heller nån vabb. De möten jag behöver ta under dan tar jag via telefon (vilket typ hälften av deltagarna gör ändå eftersom många sitter i andra länder) och sen jobbar jag när tillfälle ges och på kvällen beroende på hur mycket eller lite jag har att göra.

  3. C skriver:

    Jag har ett ”vanligt” 7-16 jobb och det har hänt flertalet gånger att jag inte har anmält vab till försäkringskassan. Dels när det har gått runt magsjuka som vi inte ville ha och barnen var hemma friska men också för att det ibland känns så himla krångligt med fk. Det lyckas alltid strula för mig. Klart det blir mindre pengar i plånboken men mina barn går alltid före det. (vi är två i förhållandet och har klarat oss på en lön tidigare så vi vet hur vi lever snålt så ingen tror att jag är superrik eller nåt) 🙂 Hoppas i alla fall att ni klarade er från magsjukan!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..