”Varsågod och ät det”

Nu inför försök nummer tre i bebisverkstaden testar vi något nytt. Det finns säkert lika många metoder som människor för att bli gravid och det är ju upp till var och en vad man vill testa och inte. Och tur är väl det? Jag tänker att det blir när det blir men om man kan hjälpa till lite på traven så skadar det ju inte.

Jag har köpt hem digitala ägglossningstest nu för att kunna pricka in mer exakt. Sen har jag fått tips om att både jag och Ibbe ska ta Bisolvon, slemlösande hostmedicin, så imorse fick Ibbe en karta med uppmaningen ”ät det här, det blir bra”. Jag ska börja testa för ägglossning imorgon. Enligt appen har jag ägglossning på måndag, men hittils har den inte stämt till hundra procent så den här gången vill jag verkligen veta.

 1. Jonna skriver:

  Lyckades på andra försöket men med första riktiga mensen efter preventivmedel och vad var tricket? CB äl-test! Testade och höll på att ge upp när jag såg den tomma cirkeln varje dag och vipps så var det en smiley där cd18. Vi låg den dagen och dagen efter och nu är vi gravida i v9. Lycka till, tror på den här gången:-)

 2. Maria skriver:

  Eftersom du skriver och delar med dig på ett generöst sätt kring er resa att få ett syskon till Elsa så hoppas jag att det jag nu vill dela med mig av som barnmorska landar rätt…
  Först ich främst så är det inget ovanligt att det kan ta upp till ett år innan man ens ska börja oroa sig för ev infertilitet och att då ev hjälpa naturen lite på traven.
  Något som kan spela roll är ev övervikt, dvs det är möjligt att man har något som kallas det metabola syndromet som i sig ger obalanser i kroppens olika hormonsystem. Ägglossningen styrs ju av hormoner och det finns studier och erfarenheter av att övervikt kan orsaka denna hormonella obalans. Och utan ägglossning kan ju ingen befruktning ske. Detta är ju känsliga saker att ta till sig såklart och jag hoppas du tar det som en synpunkt bland andra. Viktigt är såklart att det fina med detta ju är att man kan göra något åt saken själv och det är ju bra till skillnad från många andra saker som kroppen kan drabbas av.
  Lycka till!

  1. Hejsan! Bra input! Jag oroar mig inte för infertilitet. Jag var överviktig när Elsa blev till också, och jag har ägglossning, så det är ingen hormonell obalans i min kropp. Om det är så att Bisolvon hjälper lite på traven (eller bara är inbillning) så tänker jag att det inte skadar att prova, även om det inte har gått ett år av försök. 🙂

   1. Maria skriver:

    Stort lycka till! Och det är så fint och generöst av dig att du delar med dig av denna spännande resa!

 3. Jag kan rekommendera ett glidmedel som heter PreSeed. Jag tog äl-test som visade att det började stegra så använde vi det och blev då gravid på första försöket med det (2014). Första och än så länge enda barnet. Skulle lätt använda det igen. Gör det enklare för spermier att simma (autobahn ;))

 4. Sanna skriver:

  Slappna av, om du stressar så kan kroppen låsa sig. Skippa alla test och tips och knep. Ta det som det kommer. Älska med varandra så ofta som möjligt och försöka att inte tänka att ni ska producera något..

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..