Ägget är löst – tredje gången gillt?

Nu blinkar inte gubben längre på ägglossningstestet. Nu är det en fast gubbe! I instruktionerna för testet betyder står det såhär:

Fast smiley-symbol
Maximal fertilitet, störst chans att bli gravid. Om ni älskar idag har du maximal chans att bli gravid. Din LH-ökning har detekterats – idag och imorgon är dina mest fertila dagar. 

Hur pirrigt? Jag tycker att det här är så spännande! Tack för att ni är med mig och oss på den här resan. Det här är absolut en privat sak som man kan välja att hålla för sig själv, men för mig betyder det massor att dela det med er. Det är så många som hört av sig och som är i samma sits. Tack för det! Jag tror på öppenhet inom det mesta här i livet. Större öppenhet leder ofta till högre förståelse och det är viktigt tycker jag.

Img 2977
Idag och imorgon är alltså de mest fertila dagarna den här månaden. Käre gode Gud. This is it! Wish us luck!

Img 2972
Idag har Tvillingpodden för övrigt poddat tillsammans med den här duon. De har podden Världens sämsta föräldrar. Tess och David heter dom som står bakom podden. Underbara människor! Jag jobbade på samma kontor som David för längesen, men vi har aldrig hängt. Efter en timme med de här två kändes det som att vi hade känt varandra hur länge som helst.

Img 2973
Jag säger till när det här avsnittet ligger uppe. Det kommer ligga hos både oss och Världens sämsta föräldrar. 

 1. Lovisa skriver:

  Tack för att du delar med dig av er kamp.

  Jag och min sambo har kämpat i det tysta i 7 år att få bli mamma och pappa. Detta har lett till sjukskrivningar, utmattningsdepressioner, regelbunden terapi med både kurator och psykologer men framförallt enorm utanförskap. Medans våra vänner är gravida och är och provkör barnvagn, köper små bebiskläder och inreder barnrum eller när våra vänner som har barn som går på babysim tillsammans, öppna förskolan, långpromenader på förmiddagen, går på barnteater, har lekparkshäng eller åker på barnsemestrar ihop så isolerar vi oss och gråter, har ångest och det skär så in i norden i våra hjärtan att vi inte få vara en del av det.

 2. Emelie skriver:

  Spännande och fantastiskt att du delar med dig 💕 jag vågar knappt dela detta till mina närmsta! Vi är på vårt första försök och kan knappt vänta till helgen då det är dags för ett graviditetstest 😳😳

 3. Eo skriver:

  Hej! Började följa dig för ca en månad sedan. Vi försöker få till en liten bebis och är också inne på försök nr tre, jag har haft äl precis samma dagar som dig! Det är ett sånt stöd att läsa det du skriver. Man känner sig inte lika ensam. Vi har valt att hålla bebisverkstaden mellan varandra bara. Och det känns ju som att precis alla blir gravida utom vi 😪 hoppas att det tar sig för oss båda den här gången 👌🏻 (första månaden med äl test här med)

 4. Emma skriver:

  Är det inte fjärde försöket?, Eller tänker jag fel om att ni började pratade om att börja försöka få barn i juni? Hur räknar man egentligen, när man slutar med preventivmedel helt eller när man aktivt börjar försöka barn med hjälp av t ex ägglossningstester! Bara en fundering. Lycka till med bebisfabrikem

  1. Det är nog individuellt hur man räknar. Vi har inte haft skydd på ett och ett halvt år och försöker fortfarande inte få barn. Men ändå så hoppas man ju varje månad trots att man inte lägger någon press på det hela, trots att vi har sex runt ägglossningen.

 5. Emelie skriver:

  Ha det så kul 😉
  Min första är tillverkad mha detta test och även bebben i min mage, så skulle nog säga att det är tillförlitligt. Även om det såklart är väldigt individuellt.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..