Om 7 dagar vet vi om det tog sig

Nu är det enligt min app 7 dagar kvar till beräknad mens. Dock hade jag ägglossning två dagar senare än min app trodde, så då blir det väl förskjutet i två dagar? Det betyder att jag iaf inom 10 dagar borde veta om jag är gravid den här gången eller inte. Någon skrev till mig och frågade om jag har några känningar. Jag svarade både ja och nej. När man går och väntar på något som man verkligen ska hända är iallafall jag expert på att inbilla mig själv att jag har känningar.

Jag känner egentligen inte så mycket alls. Kan man göra det såhär pass tidigt i en eventuell graviditet? När jag var gravid med Elsa kände jag absolut ingenting och det tog tid innan det sjönk in att jag faktiskt väntade ett barn. Om jag får veta om en vecka att jag är gravid kommer jag bli så tacksam till livet. Om jag inte är gravid kommer jag inte känna mig besviken på livet, men jag känner bara att jag inte tar en till graviditet för givet, så om det skulle bli ett plus känns det som ett mindre mirakel. Vilket en graviditet ju är – ett jäkla mirakel.

Img 2635
Utan att vi har (vad jag vet) pratat om längtan efter syskon här hemma så är Elsa helt inne på att få en lillasyster. Häromdagen sa hon ”mamma kan ni göra en bebis till mig?”. Hon är tre år. Det har liksom inte varit läge att förklara för henne var bebisar kommer ifrån så det har hon, vad jag vet, ingen aning om. Hon sa att hon vill ha en bebis till sig själv men att den kunde få bo i min mage först. Nu håller vi alla tummar vi har för att det bor ett frö i min mage.

Img 2598
Syskon är livet!

Img 2596
Så tacksam över att ha en bror och två systrar. Det vore helt fantastiskt att få ge Elsa ett syskon.

 1. Eftersom man lättast bli gravid tre dagar innan beräknad ägglossning och två dagar efter låter det som du prickar rätt. Spermierna överlever upp till 7 dagar, så samlag tre-fyra dagar i veckan så blir det bingo! Lycka till.

 2. Undra om bebisönskan är en 3-års grej? Våran kille är någon månad äldre än Elsa och mest av allt önskar han sig en bebis. Han brukar till och med klappa mig på magen och fråga vart bebisen är.

 3. Åh vad jag hoppas för din (eran) skull att det blivit en liten bebbe i magen nu! Och min första tanke när jag läste vad Elsa sagt var att nu blir det bebis ! 😀 Barn brukar ju känna av saker utan att varken dom eller vi förstår det alla gånger ♡ Håller tummar och tår!

 4. Väntan mellan äl och beräknad mens är så lååång och jobbig. Men plötsligt händer det. Tredje gången gilt för oss blev lyckoträff. Jag fick mensvärk ca en vecka efter äl och det har sen dess fortsatt. Är i v 4+5 nu och vill bara att tiden ska gå fort fram fram till v12! 😅😍

 5. Jag skrev en kommentar för ett tag sen och undrade hur länge ni försökte innan du blev gravid med Elsa. I alla fall så ville jag bara säga att jag håller mina tummar och önskar innerligt att det går vägen för er. Du svarade på min kommentar (vilket gjorde mig så glad!) och du skrev att du höll tummarna för oss och dina tummar måste vara magiska för gissa vad som hände idag! Jag plussade! På försök 14 när man nästan inte trodde att det skulle kunna gå. Är lite i glädjechock men jag ville berätta för dig för det är fantastiskt att få följa din resa i detta och jag vill att du ska veta att jag hejar på er på avstånd och hoppas så att det blir ett syskon till Elsa snart! Jag ska skicka lite gravidhormoner över internet till dig! Haha
  Kram Lisa

  1. Men GUUUD nu fick jag rysningar över hela kroppen!! GRATTIS!! <3 <3 <3 Magiskt! Tack för att du hejar på oss finaste du! Stort stort grattis igen! Massa kramar

 6. Vi försöker också med ett syskon. Har totalt varit gravid fyra gånger, men har två barn, och alla gånger blev jag gravid på första försöket. Fast denna gång har vi försökt i ett år. Blir så frustrerad från och till. (Bokade in en utredning för att stilla min oro och allt såg bra ut). Har bim den 22/9. Hoppas vi båda får ett plus, och alla andra som försöker.

 7. Det är så spännande att följa dig i det här! Själv har jag 4 dagar kvar till beräknad mens men som det känns nu är jag inte gravid. Hoppas ju verkligen det men tycker att jag borde känna något. När jag var gravid med dottern som nu är 3 år, hade jag världens ”pms” och hade sån vidrig attityd mot min man.
  Håller i alla fall tummarna för både dig och mig nu!😊

 8. Så spännande och få veta snart om de ligger en liten i magen på dig! 😍Jag plussade förra veckan helt fantastiskt och har inte riktigt fattat det än 💕

 9. Jag håller med om att det där med känningar är så himla svårt! Tycker symtomen på graviditet liknar pms-symtomen så när man känner in uppmärksamt känner man sig typ gravid fast man inte är det 😊. Jag märkte inget i början när jag blev gravid efter lång tid av försök. Lycka till!

 10. Håller tummar och tår för er! ❤️
  Jag är själv i samma situation med en längtan efter en bebis, jag får dock inte bli gravid. Låter helt sjukt när man skriver det men jag hade en mola graviditet som upptäcktes i v.13 i mars, vilket innebar en akut skrapning och 6 månaders graviditetsförbud med blodprov varje vecka de första 12 veckorna och efter de en gång i månaden. Knappt någon som vet va en mola graviditet är men kortfattat är det en onormal graviditet där hcg nivåerna är skyhöga och istället för att det växer en bebis (i mitt fall med komplett mola finns partiell mola också där det växer foster också som dör) så växer det blåsor i livmodern som i västa men väldigt sällsynta fall kan utvecklas till elakartad cancer. Mola graviditet är något som händer 1 av 1000 graviditeter i Sverige, så det är så extremt ovanligt

  För mig har det gått bra hittills, inget som hade spridit sig till lungor eller liknande. Mitt hcg värde har varit normalt (icke gravid) senaste 4 månaderna. Nu har jag ett prov kvar och längtar tills vi får försöka bli gravida igen! Jag längtar att få bli frisk så jag förhoppningsvis kan få uppleva en normal graviditet och någon gång få bli mamma. Jag är 25 år och detta skulle varit vårt första barn, hen skulle födas nu i slutet av september vilket ibland faktiskt plågar mig att veta. Att jag idag likagärna hade kunnat sitta med en jätte kula och invänta bebis. Jag hade ingen bebis i magen men det var mitt psykologiska barn jag förlorade den dagen när vi va på kub ultraljud i v.13 ❤️

  Skriver detta för att jag vill sprida kunskap som i stort sätt ingen har, du får gärna berätta att detta finns för vänner och familj.

  Du kommer bli en underbar mamma till två! ❤️ Älskar din blogg och älskar tvillingpodden, längtar till varje måndag! 😍

  Kram!

  1. Här är en till, det upptäcktes i april. Jag hade inte heller någon aning att det kunde hända och det känns som en sån superotur att drabbas. Men, även för mig har det gått bra och all värden ser bra ut. Jag är väldigt tacksam att jag är frisk och snart får försöka igen (även om det innebär rädsla ångest också).

   Jag hade två väldigt tidiga missfall innan molan. Flera läkare jag pratat med tycker att ”vi” testar för mycket nu. De menar att om jag väntat lite längre hade jag ju bara trott att det bar en sen mens och inte behövt oroa mig. Jag är lite kluven, jag kände att jag hade blivit gravid båda gångerna och hade nog förstått ändå.

   Vill tillägga att nästan alla som drabbats av mola blir gravida och får friska barn sen, snart kommer vi ha det också hoppas jag💪❤️

   Men håller helt med om att ett friskt barn är ett mirakel. Har lärt mig att inte ta det för givet. Mitt första (och just nu enda) barn blev till mycket smidigt.

  2. Åh! Det här hände även mig. Upptäcktes vecka 10 (i april). Jag hade heller inte hört talas om det innan och det kändes helt oerhört konstigt och orättvist att drabbas av något så ovanligt. Jag hade haft två väldigt tidiga missfall innan också. Ska tillägga att jag har ett fantastiskt underbart barn ❤️ som nu hunnit bli fyra år.

   Det har gått bra även för mig. Alla värden ser bra ut, förbud till december.

   Jag förstår ju ännu mer nu att en graviditet, och framförallt ett friskt barn, är ett mirakel. Och att få vara frisk själv, så tacksam för det!

   Hoppas att det kommer att sluta bra för oss alka, det gör ju oftast det💪❤️

  3. Beklagar verkligen! ❤️ Det har varit hemskt att gå igenom framför allt för den okunskap som finns och de första man ser när man googlar är cancer. Ingen läkare har tid eller kunskap att förklara tillräckligt bra vad allt innebar så första månaden trodde jag att jag skulle få elakartad cancer och dö. Hoppas att fler kommer få veta vad detta är och att de händer, de är ovanligt, men de händer.

   Snart har vi förhoppningsvis våra normala graviditeter med friska bebisar ❤️❤️❤️

   Är taggad för en bebisfabrik senare i höst 😇❤️ Och hoppas att allt går bra nästa gång ❤️

 11. Håller tummarna! Med mitt första barn fick jag en nidblödning en vecka innan beräknad mens så jag visste typ redan innan jag plussade att jag troligtvis va gravid. Blev då gravid på 4e försöket och nu med lillasyster på 2a försöket. Hade värk i nedre delen av magen på vänster sida en dag innan beräknad mens så när jag plussade på morgonen dagen efter så visste jag nog redan innan dä också att jag förmodligen va gravid ☺️
  Så åter igen så håller jag tummarna för er att det går denna gång.
  Kram

 12. Vi har försökt få syskon i 2 år…
  Vårt första barn blev till på andra försöket. Ett mirakel eftersom jag var diagnostiserad med PCOS. Så jag trodde det var sjukdomen som trätt i kraft med utebliven mens. Men ack så fel jag hade…
  När vi började försöka få ett syskon köpte jag inga ägglossningstester för dom visar ändå fel när man har PCOS. Efter 1 år tog jag kontakt med en gynekolog. Hade fortfarande regelbunden mens vilket kändes konstigt men inget hände. Han konstaterar då att min PCO har förmodligen växt bort… Jäkligt märkligt, men så skönt! Köper ägglossningstester o då visar dom att jag har sen ägglossning, attans, haft kul vid liiite fel tillfälle… Fortsatt utredning, visar det sig att jag är fullt normal men min sambo har kraftigt försämrade simmare. Blev rekommenderade IVF ganska omgående då jag e 37 år. Han la till att det inte va omöjligt själva men chansen var väldigt väldigt liten… Vi valde att avvakta över sommaren, pga semestrar. Skulle ta tag i IVF nu i september…

  Jag plussade för 2 veckor sedan, den 26 september är det dags för tidigt ultraljud för att se om där finns ett hjärta…. Håll tummarna för oss! Jag håller för er… <3

 13. Så spännande att få följa någon annan under ”resans gång” samtidigt som man själv är mitt uppe i det!

  Jag och sambon lyckades pricka rätt på femte försöket. Den 3 juni plussade jag och då hade jag haft så vidrigt ont i ena bröstvårtan i typ tio dagar. 😂 Första grav-symtomet för mig! Tyvärr slutade graviditeten i ett missfall i v. 9 och det har varit så jäkla tungt vissa perioder. Försöker tänka positivt på framtiden, men oj vad svårt det är ibland..

  Vi är igång och försöker nu igen iallafall, och helgen ska jag ha min ägglossning och idag fick jag reda på att sambon (som är på jobb 40 mil ifrån mig) har åkt på matförgiftning. Lagom bra tajming att bli sjuk.. hoppas han är pigg tills på fredag. 😎

  All lycka till er! 💕 Och åter igen – så roligt att få följa någon annan på den här resan!

 14. Första barnet tog nästan två år att få till. Är gravid med andra barnet nu och det tog fyra månader! Jag bara visste direkt efter att vi legat att jag var gravid. Helt sjukt. Testade för tidigt, det visade inget, men jag bara kände att nästa gång så är det positivt vilket det var. Är så otroligt tacksam att kroppen fattade galoppen!

  Hoppas på lycka för er!

 15. Min första graviditet kände jag mig illamående redan dagarna efter befruktning. Så dåligt mådde jag att jag inte kunde låta bli att testa mig innan mensen. Fick starkt positivt omslag på stickan 9 dagar innan mens. Andra gravideteten kände jag ingenting, slutade dock i missfall i v 8. Tredje kände jag illamåendet i v 3.
  Stort lycka till o bebisverkstaden! 😁

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..