Tandläkarbesök för första gången

När man har fyllt tre år är det dags för det första tandläkarbesöket. Nu var det Elsas tur! Vi har peppat henne massor innan med böcker om att gå till tandläkaren, tittat på klipp på vad som händer hos tandläkaren och talat om för henne att det snart är dags.

Först hade jag tänkt att Elsa skulle ha en ledig dag idag för hon hade tid vid 11 vilket är mitt i lunchen på förskolan. Men jag har massor av texter att skriva ihop och ikväll ska jag iväg på middag hos en kompis så jag behövde verkligen jobba idag. Som tur är går Elsa på världens bästa förskola som inte alls såg något problem i att hon kom på morgonen och sen kom tillbaka efter tandläkarbesöket. De erbjöd till och med att spara lunch till henne som hon kunde äta när hon kom tillbaka.

Tandlakren 2
Det gick hur bra som helst hos tandläkaren! Elsa var pirrig innan och tittade på allt i väntrummet. När tandläkaren sen kom blev hon knäpptyst och följde med in på rummet. Hon fick sitta i mitt knä och tandläkaren hissade upp och ner stolen några gånger så att Elsa skulle få känna hur det kändes. Hon var fortfarande helt tyst. Sen gapade hon stort så att tandläkaren kunde räkna alla hennes tänder.

Tandlakren 3
20 små fina tänder har Elsa! Tandläkaren berömde henne och sa att det inte är så vanligt att 3-åringar låter henne titta i munnen och räkna tänderna. Sen fick Elsa välja en liten figur som tandläkaren hade i en låda. Elsa valde mellan en grön figur i plast och en liten tandkrämstub. Efter mycket om och men valde hon figuren.

Tandlakaren 1
Direkt när vi kom ut från rummet sa Elsa ”nästa gång vill jag prata” och ”då ska jag sitta själv i stolen mamma”. Efter tandläkarbesöket passade vi på att köpa nya galonisar, hennes förra har hon vuxit ur. Sen åt vi lunch tillsammans innan vi åkte tillbaka till förskolan. Jag tänkte först att hon inte skulle vilja gå tillbaka, men det var inga som helst problem. Hon skuttade in och de höll precis på att göra en lera.

Elsa tandlakaren
En glad skrutt som kom på att lapparna fastnar på kinderna om man slickar på dom. 

 1. Frida skriver:

  Oj vad olika det är i olika landsting. Här i Göteborg har vi första tandläkarbesöket vid 1 års ålder, sedan har vi varit varje år 🙂
  Har gått bra alla gånger, tycker tandläkaren har varit proffsig så mina barn har gapat och visat tänderna. Nu senast tillät min (då 3 åring) tandläkaren att lägga på lite bananlack på tänderna.

  1. Johanna skriver:

   Jag tänkte precis skriva samma sak, att här går vi varje år. Jag bor också i Göteborg.
   Mina barn har inte heller sagt nånting hos tandläkaren, men ok vad stolta de brukar va efteråt.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..