När man känner sig som mom of the year – på riktigt

Igår när jag hämtade hem Elsa frågade jag henne om hon ville göra trolldeg hemma. De hade gjort det på förskolan och för att få Elsa att vilja gå hem får jag oftast locka (muta) med något. Det känns som ett bra tecken på att hon trivs att hon inte vill gå hem. Ibbe är mästare på att googla och han har läst på mycket om barnuppfostran. Barn älskar tydligen inte att bli avbrutna i saker och byta aktivitet.

Hur som helst var det inga problem att få henne att vilja gå hem när jag nämnde ordet trolldeg. Vill ni att jag lägger upp världens enklaste recept på trolldeg som blir superbra? Elsa och jag hjälptes åt att göra degen igår till hennes stora förtjusning. Jag har bestämt mig för att lägga bort telefonen när jag hämtar henne och inte ta fram den förens hon sover. Med undantag för när jag dokumenterar vad vi gör. Jag försöker vara mer närvarande när jag är med henne och vänta med att kolla mail och kommentarer tills hon somnat. Det är ändå ganska få vakna timmar man har tillsammans per dygn.

Trolldegtrolldeg
Igår ville Elsa ha färg på trolldegen. Vanligtvis brukar vi bara göra vit och sen måla figurerna efter att de varit i ugnen.

Trolldeg
Elsa gjorde en ödla. Jag gjorde en gris, en kanin och en banan.

Trolldeg
En gullig trio. 

Trolldeg elsa
Imorse tog vi ut figurerna som stått i ugnen hela natten. Sorterar era barn också alltid leksaker? Elsa älskar att färgsortera och lägga saker i rad.

Elsa trolldeg 2
Det blev några glassar och en kanelbulle också. Jag ser fram emot att måla dom.

LOADING..