Trolldeg – enkla receptet

Jag älskar verkligen att göra trolldeg, och det gör Elsa också. Det är ingredienser som man allt som oftast alltid har hemma vilket verkligen underlättar. Här är mitt recept (från Ica) på trolldeg som är superenkelt att göra. Man kan välja själv om man vill slänga i lite karamellfärg, gör det isåfall i slutet när det redan är en deg och baka in färgen i degen.

Du behöver:
4 dl vetemjöl
2 dl salt
2 dl vatten
2 msk rapsolja

Gör såhär:
Blanda mjöl, salt, vatten och olja till en smidig deg. Tillsätt lite mer vatten om degen blir för torr, och lite mer mjöl om degen blir för blöt. Testa gärna om degen är bra genom att låta en degbit dingla ner från handen, om den töjs ut är degen för lös.

Forma degen till valfria figurer. För mer hållbara figurer, grädda dem i mitten av ugnen 2–4 timmar (eller längre) på 100°C tills de är helt torra (tiden varierar beroende på storlek och tjocklek på figurerna). Låt svalna. Måla gärna figurerna med hobbyfärger.

Här är Alice och Elsa för exakt ett år sen. Tänk vad ett år går snabbt! Det känns som nyss jag gjorde alla glassar.

Här är figurerna när de har varit i ugnen. Jag kör mina i minst 8 timmar eftersom att de är tjocka. Glasspinnarna har jag hittat på Panduro.

Jag har målat allt med akrylfärg, också från Panduro. Jag tycker att glassarna ser så goda ut.

Sandwich, kanelbulle och jordgubbar! 

  1. Lyssnar på er senaste podd. Ett litet tips. Melatonin finns att köpa receptfritt i Finland. Jag bor på Åland och bara att gå in på apoteket och köpa här! 👍🏼

    1. För att färga degen hade vi karamellfärg/hushållsfärg. Sen målar vi med färger från Panduro, tror det är akryl. 🙂 Kram J

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..