Era bästa vardagsrätter

Hej hallå och god morgon! Hoppas att ni har sovit gott! Elsa vaknade innan klockan ringde och ville inte somna om så jag har varit vaken ett tag. Det var en väldigt mysig dag igår som Elsa och jag hade tillsammans. Jag är så tacksam över hur mitt jobb ser ut, att jag kan ta en dag ledigt med henne bara sådär.

Igår kom mamma, Angelica med kids och Acko över på middag. Jag lagade Jessica Frejs broccolisoppa. Till det serverades bake off-bröd. Jag är som jag skrivit tidigare ingen mästare i köket och jag skulle behöva er hjälp. Elsa älskar soppa och jag har insett nu efter alla år att jag också gillar det. Innan har jag känt att soppa inte känns som en riktig middag, men där har jag verkligen ändrat mig. Jag skulle behöva era bästa vardagsrätter. Jag tänker att jag kan sätta ihop ett eget inlägg sen med alla era tips, så hjälper vi varandra och får inspiration. Vad tror ni om det? Tipsa tipsa!

Img 3985
Idag står skrivjobb på schemat och sen en långpromenad vid havet som är bästa medicinen just nu och livsviktigt för mig. Lite senare ska jag in till stan på tårtkurs på TV4 med Tea Malmegård. Det ska bli så kul! 

Img 3937
Elsa och jag var på promenad igår. Vi plockade med oss lite vass som vi satte i vas hemma. 

Img 3944
Elsa berättade att hon och just det här vass-strået ska gifta sig. Vi fick världens finaste tack-kort igår från min vän Blomman som gifte sig i början på sommaren. Elsa pratar mycket om kärlek och att gifta sig just nu och det är väldigt roligt att lyssna på henne när hon leker. Även om mycket av fantasin försvinner i takt med åldern är jag glad att jag fortfarande har en livlig fantasi. Det underlättar när man ska hitta på sagor vid nattning.

Img 3969
Det är lätt hänt att jag hjälper Elsa så fort hon ber om det. Men jag försöker att bli bättre på att inte göra det utan jag låter henne försöka. Igår ville hon sätta fast parasollet i sitt lilla bord och det var en riktigt knepig utmaning för henne. 

Img 3971
Tungt parasoll och litet barn! Men hon gav inte upp. När Alice kom hjälptes de åt och löste problemet tillsammans. Det var fint att se och Elsa var så stolt när parasollet äntligen var på plats.

Img 3979
Älskade Alice! 

 1. Frida skriver:

  Här hemma äts det ofta en korvgryta som är inspirerad av den korvgryta du gjorde som barnmat till Elsa när hon var liten. Den gjorde jag ofta till min son som är i samma ålder som Elsa och nu har den uppdaterats i takt med att han blivit äldre.
  Receptet:
  1 falukorv
  1 burk krossade tomater
  Ett par deciliter grädde
  Majs och ärtor efter smak o tycke
  Salt o peppar
  Lite chili

  Tärna korven, ner i en gryta och häll på resten av ingredienserna. Koka upp och servera med ris. Går snabbt o göra och går hem hos alla i familjen! Så tack för grundreceptet 😘

 2. Anna skriver:

  Poppis soppa hemma hos oss.
  Jag hoppar över squashen för det är ingen som gillar :).

  Medelhavssoppa per portion | 3,5 POINTS
  portioner | 4

  1 tsk olja
  180 g mager nötfärs
  1 gul finhackad lök
  ev 1 krossad vitlöksklyfta
  1 tärnad squash, ca 20 cm lång
  2 msk tomatpuré
  1 dl okokt pasta, t ex små spiraler eller snäckor
  6-7 dl grönsaksbuljong, fond el tärning
  1 burk Fraiche 2% Sweet chili
  salt och peppar

  Servering:
  färska basilikablad
  2 msk riven parmesanost
  Hetta upp oljan. Bryn färsen tillsammans med hackad lök och vitlök. Rör i tärnad squash och tomatpuré. Rör i okokt pasta. Späd efter hand medan soppan sakta kokar under lock tills pastan är lagom mjuk, se tidsangivelse på förpackningen eller smaka dig fram. Rör sist i Fraiche, rör om och koka ihop ett par min. Smaka av med salt och peppar. Häll upp i djupa tallrikar med en liten driva riven parmesan och ett par små fina basilikablad i varje portion

 3. Salta peppra fyra torskfiléer.
  Häll över kokt broccoli. Häll över ajvar relish + Creme Fraiche, mer kryddor typ citron. In i ugnen i 20 minuter. Potatis till om man vill.

  Lasagne
  Blanda keso, passerade tomater, riven ost, rivna morötter, riven kålrot, riven rotselleri, röda linser, kidneybönor, salt peppar kryddor typ timjan och rosmarin och chili efter behov, lägg till eller ta bort sånt ni inte gillar. Varva lasagneplattor/zucchinistripes med zucchiniskivor, sedan på med ostblandningen, plattor, zucchinislantar, avsluta med ostblandningen. In i ugnen i 30-40 minuter, låt stå en timme eller två i ugnen på eftervärme så det hinner stelna och ät så ni storknar. Min favoriträtt! Räcker till en hel stab också, haha. Smakar bäst dagen efter. 🤩

 4. Morotssoppa:
  Ingen aning om måtten jag bara kör!

  Morötter (många)
  Salladslök/gul lök
  Vitlök
  Potatis/sötpotatis/blomkål efter tycke om man vill
  Creme Fraiche
  Salt, peppar, cayenne, gurkmeja, örter

  Stek lök + vitlök
  Koka upp morots- och sötpotatistärningar tills klar
  Mixa med löken, häll ner en burk CF eller två, salta, peppra efter smak och tycke, värm på igen och ät! Sååååhå gott!

  Koka potatis i bitar, med morot och kålrot ett par minuter. +salt peppar buljong. Blanda ner zucchini, gul lök, paprika, röda linser och passerade tomater (häll bort 3/4 vatten först). Ev chorizo om man vill. Cayenne, gurkmeja, smaker efter tycke. Låt koka i några minuter. Avsluta med svarta bönor och låt pannan stå på eftervärme några minuter. Mums!

  1. Glömde ingefära också efter smak och tycke!

   1. Och så klart buljong…. 😂😂😂

    Godnatt 😂💥

    1. Hahaha, älskar alla tillägg! Du är bäst, sov gott! 😀 Kram J

     1. Nej men alltså vad nu då, de här tolläggskommentarerna skulle ju hamna i soppan 😂😂😂😂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..