När man får göra det man älskar

Vad jag har saknat att göra tårtor! Det är längesen jag gjorde en (för mig) avancerad tårta. Ikväll var jag och flera bak/mat-influencers inbjudna till Teas tårtkurs hos Köket.se och TV4. Jag lärde känna Tea när hon var deltagare i Dessertmästarna och jag jobbade med produktionen. Hon har två kids varav en av sönerna är nära i ålder med Elsa. Vi har följt varandra sen dess och det var fint att se henne igen.

Väl på plats visade det sig att vi skulle tävla om att göra en marsipanros och dekorera tårtorna som Tea hade förberett åt oss. Jag älskar att tävla! Det var en för mig helt ny teknik att göra rosor på och vi fick 15 minuter på oss att dekorera. Jag är väldigt nöjd med min insats! Alla var verkligen superduktiga!

Teas tartkurs
En odekorerad och tårta som Tea hade förberett. 

Tea tartkurs

Jag saknar att stå och pyssla i köket med just bakning. Min favorit är helt klart dekorationsbiten framför att tillverka själva bakverken. Jag älskar att modellera och forma saker med händerna. Det är en sorts terapi som ger mig ett lugn inombords.

Tartkurs
Marsipan att göra rosor av och färska bär. 

Kurs tartor
Såhär blev min tårta!

Tartkurs koket
Marsipanros in the making. 

Tv4
Så många fina tårtor!

Kurs tea
Jag blev sugen på att testa göra macarons igen. Första och enda gången jag gjorde det var nog tio år sen och de blev pannkaka av alltihopa.

Tarta cake
Teas fina – och goda tårta!

 1. Frida skriver:

  Men Såå fina tårtor, jag älskar också att baka. Min andra son fyller 1 om en vecka så ser fram emot att pyssla inför det kalaset.

  Vi försöker bli gravida med tredje barnet nu men fick ett bakslag med ett missfall. Och med två barn så får vi inte till det så ofta. Och vi ligger typ bara när jag tror jag har ägglossning vilket blir mer som tvingat än att man vill.

  Väldigt privat men lever ni på som vanligt när du inte har ägglosing? Har ni sex lika ofta osv? Det ända som dunkar i hela mitt huvud och kropp är bäbis bäbis bäbis!! Blir galen.

  Tack för att di delar med dig om detta, så fint.
  Kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..