Det blev ingenting den här månaden

Så tråkigt. Men väntat på något sätt. Igår kom mensen. Enligt appen var den ju två dagar sen, men eftersom att ägglossningen var två dagar efter appen sa så var mensen otroligt punktlig. Det ser jag som positivt och jag känner att det är skönt att jag känner min kropp. Hur gärna jag än ville vara gravid kände jag på mig att så inte var fallet den här gången.

Nu blickar vi framåt! Jag tänker fortfarande att det blir när det är meningen och jag känner ingen stress. Det är mer att längtan är så stor att jag vill att det ska ske nu nu nu. Tack för all er pepp och fina kommentarer. Det var många av er som tyckte er se två streck på det negativa testet jag la ut. Jag tror att det andra strecket man ser är det som ska bli ifyllt om man är gravid.

Img 4203
Ingen stress, bara en liten besvikelse. Man får vara besviken. Det är okej att känna. Nu blickar vi som sagt framåt – mot nästa försök!

Img 4209
Älskade hav. Bästa platsen som finns.

 1. Tesse skriver:

  Alltså.. det är sjukt.. vi hade ägglossning samtidigt . Min mens var 4 dagar sen. Tog två graviditetstest och båda var negativa. Nu fick jag mens..

  Hur går vi vidare? Haha. Hoppas på nästa månad!! Vad äter du för ”hjälpmedel”? Jag vill också börja ta.. Vad finns? Haha nu kör vi!

  1. Jag kör rosenrot och multivitamin men det är segt ändå 🙂 förmodligen pga stress i min omgivning, jag har alltid varit känslig för sånt.

 2. Anna skriver:

  Jag har lärt mig att ägglossning ALLTID infinner sig 14 dagar innan mens. Mellan mens och ägglossning kan dagarna variera men mellan ägglossning och mens alltid 14.

  🙂

  1. Sara skriver:

   Så står det i min gamla gynekologibok från läkarlinjen också, vilket var lite svårt att fatta för mig som har typ 21 dagar i min menscykel. Var liksom säker på att ägglossningen var ”halvvägs” in men så är det inte. Tipset är således att börja liggandet direkt efter mensens avslut och sen kan man få paus några dagar efter ÄL 😝.
   Lycka till!

  1. A-M skriver:

   Att ägglossning alltid är 14 dagar innan mens är en myt! Ägglossning inträffar vanligtvis 12–16 dagar innan nästa mens börjar. Många kvinnor tror att de har ägglossning på dag 14, men det är i själva verket bara ett genomsnitt. De flesta kvinnor har ägglossning på en annan dag i menscykeln, och dagen varierar även mellan olika cykler.

   1. Jag har ägglossning mellan dag 9 och 15, det varierar. Vanligtvis mellan dag 10 och 12. Man får försöka lära sig sina symptom hur diffusa de än är. Till slut bara vet man när man har ägglossning och behöver inte titta till en app för att veta, men det kan man ju såklart göra ändå 🙂

   1. MEN min lutealfas är alltid 15 dagar lång, alltså tiden mellan ägglossning tills nästa mens. Så det är enkelt att räkna tillbaka lär jag väl får mensen att jaha, det var DÅ jag hade ägglossning, etc. Mäter ju inte via stickor eller nåt.

  1. Helena skriver:

   Det stämmer tyvärr inte. Follikelfasen som är mensens första dag fram till ägglossning kan variera ganska mycket. Lutealfasen som är ägglossningsdagen fram till nästa mens är ofta mycket mer regelbunden, men även den kan variera något. Jag själv har en nio dagars lutealfas. Vissa har fjorton dagar, andra elva osv.

 3. Therese skriver:

  Börja ta bidrottninggelen redan nu!! Och sluta den dagen du plussar för ÄL 🙂

 4. Annika skriver:

  Rätt inställning, håller tummarna för er ❤️

 5. Jossan skriver:

  Kram! Helt rätt inställning dock ❤️
  Ska ha mens om 10 dagar så får se om vi har lyckats eller inte oxå…

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..