Mitt livs första derby

Igår var jag med Angelica på fotboll på Friends. Det var AIK som spelade mot Hammarby och det var en otrolig stämning! Många av ramsorna som skriks är peppiga, men vissa ramsor gjorde mig faktiskt chockad. För det första undrar jag varför man måste hata det andra laget? Jag vill inte förminska sporten, men det är som sagt en sport. Så mycket hat för en sport tycker jag är helt orimligt. Mer kärlek, mindre hat.

När det var glatt var det hur som helst så kul med match! Så stämningsfullt och spännande att se en match på plats. Jag tycker bara det är onödigt att man ska behöva känna sig rädd när stämningen blir hotfull.

Img 4242
Det var 49 000 i publiken igår. 

Img 4235

Img 4276
Älskar mina nya boots! De kommer från H&M.

Img 4277

 1. Maria skriver:

  Tycker också det är läskigt och idiotiskt när de skriker att de hatar motståndarna, varför liksom!?
  Det är SÅ annorlunda här i USA! När man går på amerikansk fotbollsmatch så sitter alla supporters blandat, och jag har aldrig hört nån säga nåt värre än ”buuu!” – typ när domaren dömer till de andras fördel. Alla bara hejar och ropar till sitt eget lag, och klappar till och med lite när motståndarna gör nåt snyggt. Man hör folk runt omkring säga grejer till motståndarsupportrar bredvid som typ ”Haha, där tog vi er! Snygg passning dock”. Jag älskar det med den här sportkulturen!

 2. E skriver:

  Skulle vara kul att läsa ett inlägg där Ibbe skriver hur han känner inför kommande graviditet och era försök till ett syskon till Elsa 🙂

 3. Feida skriver:

  Åh så mygga boots!! Vill ha!! 😍. Har letat som en galning på hemsidan men hittar dem ej där. Har du köpt dem i butik eller på nätet?
  Kram

   1. Frida skriver:

    Åh tack!! Blev en beställning 🙂

 4. Marie skriver:

  Jag har gått på AIKs matcher i många år och så även igår. Jag kan förstå att du tänker så men för mig är stämningen inte hotfull med sångerna från norra stå. Sången som syftar till att hata Hammarby (med ordet hora i) är ett svar på Bajens sång med samma melodi. För mig ger detta en stämning till själva matchen när känslorna ligger på gränsen. Detta betyder inte att jag vill gå och slå ner första bästa bajare efteråt. Tvärtom är några av mina närmsta vänner både bajare och gårdare. Tar ofta med mina barn på matcher (även derbyn) och har aldrig känt mig rädd för detta, tvärtom är det en väldigt familjär tillställning med Gnagis och gnagisland. Mycket av den rädsla som sprids kring fotboll är medias sätt att vinkla det. Sen finns det rötägg som dras till fotbollen också men det betyder inte att alla som sjunger med i ramsorna är ute efter bråk 😊 Kul att du gillade att gå på matchen trots det iaf 😊

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..