I annonssamarbete med COLDZYME

3 tips för att undvika att bli sjuk

Nu har höstterminen dragit igång och med det kommer förkylningarna på löpande band, speciellt för oss som har barn på förskolan. Det finns många speciella tillfällen i livet där man inte vill bli sjuk, så som bröllop eller fester. Men även vardagen blir såklart lättare om du slipper bli förkyld. Här kommer några tips på hur du kan undvika att bli smittad!

 1. Tvätta händerna
  Så viktigt! Tvätta händerna noga – och ofta. Både på dig själv och dina barn. Ett tips är också att byta till rena kläder på barnet när det kommer hem från förskolan – och såklart tvätta händerna.
 2. Använd ColdZyme
  ColdZyme kan förebygga och förkorta en förkylning. Det är en munspray som ger en skyddande barriär på slemhinnan i svalget. Jag har använt mig av ColdZyme så fort jag känner mig det minsta hängig och det har fungerat varje gång för mig. I skrivande stund använder jag det eftersom att Ibbe ligger hemma och är förkyld, och jag slipper mer än gärna den förkylningen.
  Coldzyme 2
 3. Ta dig inte i ansiktet
  Förkylningsvirus smittar väldigt lätt. Både via närkontakt, men också genom luften och vid till exempel ett handslag. Gnugga dig därför aldrig i ögonen eller ta dig själv i ansiktet om du har otvättade händer.
  Coldzyme 1
  Har du precis blivit förkyld? Ett tips är att prova ColdZyme eftersom att det kan förkorta en redan pågående förkylning. Du hittar ColdZyme på apoteken. Jag har rekommenderat ColdZyme till så många vänner och till familjen, och det kommer jag att fortsätta göra för det fungerar verkligen för mig.

Källa: 1177 & Coldzyme.se

 1. Emma skriver:

  Om du får jobbet på skin city, kommer det innebära färre tid med blogg och mindre inlägg?. Så har det blivit på Angelicas blogg. Jag tycker det är kul att du satsat på att skriva flera inlägg om dagen och det har varit intressanta inlägg.

  1. Hej! Jag fick jobbet, men det är bara ett extrajobb. Bloggen kommer inte bli lidande av det! 🙂 Tack för att du gillar bloggen, det värmer. Kram J

 2. Amanda skriver:

  Fick du jobbet på skincity? 🙂

  1. Jaa! 😀 Jag ska bara jobba extra och hoppa in lite då och då! 🙂 Kram J

 3. Frida skriver:

  Coldzyme har jag testat och tycker den funkar riktigt bra faktiskt! Får alltid ont i halsen när en förkylning är på väg att bryta ut och då är det skönt med lindring.

  Däremot är det väl bara att tvätta händerna och undvika kontakt med smittade personer som funkar vid sjukdomsutbrott? Vet att Agnes Wold var med på Skavlan och hade ganska intressanta resonemang kring vår generation och sjudomar. Att vi är på tok för renliga och snarare tvättar händer för mycket och har en allmänt för klinisk miljö runt omkring oss, vilket gör att vi i större utsträckning blir allergiska och känsliga.

  Självklart ska man vara noga med hygienen vid exempelvis magsjuka eller likande, men förkylningar och influensor känns som de kommer spridas runt om oss och är något man helt enkelt inte kan undvika även om man byter kläder eller tvättar händerna 🙂
  Vi får helt enkelt acceptera rinniga näsor ett par gånger om året och tänka att vi övar vårt eget immunförsvar genom att gå igenom dem.

  1. Kul att den funkar för dig också! 🙂 Ja, allt kan man nog inte tvätta bort, men hellre tvätta händerna lite extra i dessa tider känner jag. Det lilla man kan påverka hoppas jag ändå håller några virus borta. 🙂 Kram J

 4. Var det inte du som inte gillade att tvätta händerna???
  Allt enligt podden naturligtvis…

  1. Haha, jo, men har blivit bättre på det. Det här är ju tips för att slippa bli sjuk, inte tips på saker jag älskar 😉 Kram J

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..