När man glömmer fråga varför

Igår var jag hos läkaren och kollade upp blödningen som nu är inne på dag 15. Det visade sig vara ofarligt och kommer att gå över av sig själv, sa gynekologen. Dock glömde jag fråga vad det beror på. En sak jag dock frågade om var min tilltänkta ägglossning som ska ske inom de närmsta dagarna. Den kommer inte att hända. Hon kunde inte se att något ägg var på väg att lossna.

Jag känner mig så nedstämd. Och ledsen. Jag vet att det inte är hela världen och att det finns värre saker än en utebliven ägglossning, men nu är det såhär jag känner och jag tillåter mig själv att känna. Att trycka undan den här typen av känslor känns inte bra för mig, även om det säkert skulle vara bättre för min omgivning om jag var mitt gamla glada jag.

IMG_4683
Jag är tacksam för det jag har, så snälla bespara mig kommentarer om det. Jag vet att jag redan har ett barn och det är jag givetvis glad och evigt tacksam över. Men ni som också längtar efter syskon förstår nog mina känslor över det som händer just nu. Sen behöver jag inga idéer/tips/råd om att det skulle vara min vikt/övervikt som gör att jag inte blir gravid. Jag om någon vet väl om min egen kropps storlek? Det är inte i all välmening man skriver att det är på grund av min övervikt som det inte blir en bebis.

 1. Du ska se att du snart är gravid. Ge inte upp hoppet och försök må så bra det går under tiden. Unna dig mysiga stunder och lite vardagslyx så är du strax preggo ska du se 😘

 2. Förstår helt att du känner som du känner! Och det handlar ju inte bara om att man själv vill ha en bebis. Längtan efter att få ge sitt barn ett syskon är också en stor anledning till att man vill ha barn. I alla fall för mig och min man. Förstår frustrationen och sorgen att inte ha ägglossning, när man försöker bli gravid är tiden så lång. De ca två veckorna från mens till ägglossning och sen de två veckorna från ägglossning till förhoppningsvis utebliven mens känns som en mindre evighet. Håller alla tummar och tår för er!

 3. hej!
  För mig tog det 8 försök med andra. Hann bli rätt frustrerad. Finns dem som har det betydligt värre men man lever ju bara sitt eget liv eller hur?

  Jag undrar vad du och ibbe har för relation till Stefan idag? Du behöver ej svara om du inte har lust men jag ser mycket av mig själv i dig. Ogillar förändring eller att ändra min uppfattning om saker och min syster har blivit så sårad och JAG har svårt att förlåta honom, trots att det inte handlar om mig. Finns dock inga barn inblandade. Kram!

 4. Kram i massor!
  Jag blir och ledsen o allmänt sur liksom… tre försök o inget ännu.. Förstår o känner med dig <3

 5. Lider med dig. Jag och min man försöker också bli gravida, vi timar ägglossning efter ägglossning men inget händer. Är så jäkla ledsen och börjar bli bitter. Att bli mamma är det enda jag längtat efter de senaste åren men jag har snällt fått vänta in maken så han också skulle bli redo. Och nu känns det bara som att det är för sent och aldrig kommer hända. Det gör det inte lättare att vi gjorde en abort för 4 år sedan för att vi(mest han men även tiden i livet) inte var redo för ett barn.

  1. Hur länge har ni försökt oh hur gammal är du? Förstår din känsla!:( Jag väntade också in mannen i ca 3 år för att försöka med syskon till vår dotter..han va absolut inte redo sa han..vart så ledsen och orolig att d ska vara försent.

 6. Va skriver folk sånt? Fy fasiken vilka bittra människor. Visst vid extrem övervikt kan ägglossning utebli, men där är ju absolut inte du!! Jag håller verkligen tummarna för dig. Jag har en 2,5 åring och en 6 månaders och jag är så tacksam det fungerade bra båda gångerna 💕

 7. Men herregud! Visst, pinnsmal är kanske inte det första ordet en skulle använda för att beskriva dig men att säga att du är överviktig … eller ens antyda att du är så tjock att du har problem med att bli gravid. Nä! Nej nej nej! *Kokar*

  Keep trying, vi tror på dig och delar din sorg

 8. Fast jag tror inte det är för att vara dum man skriver så utan många som har för högt bmi/ stor övervikt blir rekommenderade av fertilitetsläkare att gå ner i vikt när man har svårt att bli gravid. Så jag tänker att det absolut kan ha en bidragande orsak 🙂

  1. Fast om det är så att man har en övervikt som gör att barnmorskan rekommenderar viktnedgång vet man nog redan om det. Till exempel genom att ens barnmorska har sagt det. Det finns alltså ingen poäng med att random person säger det till en. Det handlar inte om välmening utan om att folk inte kan låta bli att kommentera överviktiga personers kroppar. Det är inte ”snällt” utan ett vidrigt beteeende som man bara ska sluta med. Bums.

 9. Vet hur det känns, tog 1,5 år att bli gravid med lillasyster. Sista ”grejen” jag provade var progesteronkräm och att inte gå på toa direkt efter sex utan ligga kvar typ 45 min. Lycka till, det kommer säkert bli bebis snart! Kram på er

 10. Förstår verkligen din frustration och håller tummen för att det snart ska gå vägen för er. Själv kämpade jag för första barnet i 2,5 år och via fyra missfall, men nu ligger äntligen min son o sover bredvid mig. 💕

  Angående att du glömde fråga om vad blödningen var så tipsar jag om att man kan läsa sin egen journal på nätet (1177Vårdguiden). Där finns då diagnosen med men det kan ta några dagar innan det är journalfört.

 11. Be din man äta magnesium, zink och d-vitamin! Ökar spermakvaliten och mängden! Vet inte om du redan har koll på det men ett litet tips från en som älskar läsa forskning!

 12. Verkligen livets lotteri det där. Med båda mina barn tog det ca 8 månader och sen hux flux blev jag gravid oplanerat, när minsta bara var 6 månader. Sådär ”irriterande” enkelt som man stör sig på när man verkligen försöker bli gravid. Det blev dock en abort, vilket jag idag 2,5 år senare verkligen ångrar…nu vill jag så gärna ha en trea men min man vill inte. Vad ska man göra, ”övertala” känns ju inte helt rätt taktik..ja, ja…

  Önskar er verkligen lycka till! Snart vänder det! 💕

 13. What? Vad är det för fel på folk… 😠🤦🏼‍♀️

  För övrigt, förutom att barn är underbart och att man gärna vill ge sitt barn syskon – det är dessutom fakta att fortplanta sig är en av de absolut starkaste biologiska instinkter vi har. Det är INTE konstigt eller omotiverat att man blir starkt känslomässigt påverkad när det efterlängtade tycks dröja. Du ska verkligen inte behöva förklara eller be om ursäkt för dina känslor!

  Stor kram, hoppas att det är er tur snart 💞✨

 14. Vanliga orsaker är:

  Psykisk press att vilja bli gravid
  Stress
  Över 36 års ålder
  Övervikt
  Undervikt
  Kost, Alkohol, Nikotin
  Störd sömn
  Eller INGEN orsak alls! Oavsett vad så är det inte ditt fel. Försök njuta av Elsa, Ibbe, syrran och ditt härliga liv! Du är en klok och söt kvinna och en GRYM förebild! Älskar din blogg och att du inspirerar till att vara sig själv. Du har dessutom sjukt snygg stil och verkar vara en galet rolig person.

  Kram

 15. Vid sekundär barnlöshet vet man mer eller mindre exakt vad man går miste om. Viktigt att inte förminska de känslorna och påtvingas att ”vara glad för det man har”

  Dessutom är varannat inlägg i din blogg om hur mycket du älskar Elsa, jag har i alla fall svårt att se dig som otacksam.

  Lycka till med bebisfabriken!

 16. Men hallå?! Finns de idioter som skriver till dig att de ska bero på din vikt? De kan ju gå o gömma sig nånstans! 😡
  Goa fina Jessica, klart du ska känna! Med all rätt att vara ledsen. Sörj o ta hand om dig, gör saker du mår bra av o omge dig med familj o goa vänner. Massor med kramar! ❤️

 17. Vi försökte i 1.5 år att få ett syskon. Jättefrustrerande. Vi hade jättelätt att bli gravida med första barnet och hade hoppats på detsamma med syskonet. Jag hade problem med mellanblödningar (spottings), ibland utebliven ägglossning och värk i höger äggstock. Läkarna trodde det var åldersfaktorn (jag är 37) eller en svårdiagnosticerad edometrios som var orsaken till problemen. Nu är vi äntligen gravida efter vårt andra försök med IVF.

 18. Jag hade blödningar i ca 15 dagar i Maj. Då hade jag fått ett väldigt svagt plus på graviditetstestet som sedan blev svagare och svagare för varje dag. Så det var ett väldigt tidigt missfall.
  Jag envisades med ägglossningstest och blev gravid direkt månaden efter. Det var försök nummer 5. Första barnet kom till på första försöket.
  Heja dig! Förstår att det känns tufft för det är ju det enda man tänker på. Det är din tur snart ska du se!! 😊

 19. Förstår hur du känner! Vi försöker också få ett syskon. Det är så frustrerande när det aldrig går, vi är inne på vår 5e månad nu..! med första blev jag gravid när jag åt p-piller, då tror man ju de ska vara lika lätt nu, men icket 🙁 . Jag kör också på ägglossningstest, men förra månaden verkade jag inte ens ha någon ägglossninging och mensen var så där konstig som din är nu… men den här månaden visade ägglossningstestet äntligen en glad smile gubbe så hoppas på att det blir något.

 20. Det finns inget bättre och finare än att acceptera alla känslor som kommer. Undantryckta känslor blir bara ilska och bitterhet. STOR kram till dig ❤️

 21. Vet precis hur det känns. Klart att man får känna som man gör. Längtan efter ett syskon kan ju vara minst lika stark som längtan efter ett första barn. Kan tipsa dig om att läsa om rosenrot och progesteronkräm 🙂 jag har haft en menscykel på 40 dagar och fick ner den till 28 dagar efter 3 veckor med rosenrot. Progesteronkräm är bra mot mycket hormonrelaterade besvär och har hjälpt många att bli gravida. Kan vara värt att prova!

 22. Hej! Tack tack tack att du skriver såhär öppet om detta. Jag o min man är inne på andra försöket just nu, ja blödde i 14 dagar nu efter första försöket och har varit /är väldigt fustrerad REDAN över att inte ha koll på ägglossning och längtan efter syskon. ❤️ Men vill bara tacka för din ärlighet! Önskar dig all lycka! O din kärlek till din söta dotter betvivlar ja inte för en sekund!

 23. Jag förstår exakt hur du känner. Vi har en dotter på 4 år som blev till på första försöket. När hon var drygt 1 började vi försöka få till ett syskon. Det tog 7 mån att bli gravid. Sedan fick jag 3 missfall mellan v 8-16. Visade sig att jag hade anrifisfolipidsyndrom. Väntar lillebror i november och denna gång går det nog vägen med crinone, trombyl och höga doser blodförtunnande.
  Vill bara säga att det kommer! Men det är jävligt slitigt för ens psyke och för relationen när det tar lång tid 😔 håller tummar och tår för er!!

 24. Hej
  Det är inte på grund av vikten, bara skitsnack
  Jag har alltid pendlat i vikt, har aldrig lyckats bli gravid när jag varit som smalast med rätt BMI, däremot varje gång när jag haft 10 extra kilon

  Förstår att du är besviken just nu, men det kommer säkert att gå bra <3

 25. Jag längtar också efter ett syskon till min dotter<3 Längtan efter ett syskon gör väl inte att man älskar sitt barn som man redan har mindre? det är ju urkorkat att säga så…

  Och vaddå övervikt? Jag tror att det krävs ganska mkt övervikt för att det ska påverka om man blir gravid eller inte. Jag tror snarare att det kan vara stress, alla säger att man inte ska tänka på det och att det kommer när det kommer. Men man kan ju inte tänka bort något som man vill så mycket! Även om jag personligen tror att det är exakt det man ska göra… men det är så svårt.

  Jag hoppas att ni snart får ert efterlängtade plus på stickan, håller tummarna för oss båda!

 26. Jag är i precis samma situation som dig och känner mig superdeppig från och till. Vi har en tvååring och har försökt nu sedan i våras. Vår dotter blev till på första försöket. Jag blev också gravid vid första försöket till syskon, men blev ett missfall under sommaren. Nu försöker vi igen…

  Sorgen varje månad mensen kommer. Den kom nu. Och det spelar ingen roll att man redan har ett barn. Det är denna väntan som gör en tokig! Och känslan att kroppen inte fungerar. Också stressen (känner jag) att det kommer bli X många år mellan syskonen. Vi vill inte ha sju år mellan barnen (som det känns som att det kommer ta). Och det värsta som finns är folk som säger: ”Men stressa inte, då sker det.” Hur ska man INTE kunna stressa? Och lägg inte skuld!

  Så du är inte ensam. Jag förstår dig helt. Lycka till! Stor kram <3

 27. Klart du får vara ledsen och besviken varje månad det inte blir som ni hoppats! Men det är ju mycket som ska klaffa för att en graviditet ska bli till, hur mycket man än försöker påverka med ägglossningstest och diverse. Hur kompatibela och fertila man är som par behöver inte spela någon roll, ibland tar det noll månader, ibland tar det 6 månader även om inget är fel. Sök tillbaka till gynekolog om det inte ordnar sig med blödningarna eller om du börjar känna oro över att du inte blir gravid. Det är tärande att gå hemma och oroa sig även om det är ogrundat. Man kan bli lite knäpp när man försöker bli gravid…

 28. Hej!
  Vill bara skicka lite kärlek och dela hur det var för mig. Efter att ha blivit gravid superlätt med första barnet så fick vi missfall när det var dags för andra. Jag var helt förstörd, det kändes som att det enda som skulle kunna få mig glad var att bli gravid igen. Jag blev besatt av att hitta min ägglossning efter första mensen efter missfallet, men test efter test visade: ingenting. Det tog sönder mig ännu mer, först missfall och sen ingen ägglossning. Hade även läst att om har var gravid så hade det synts som ägglossning. Veckorna gick, och mensen uteblev. När jag till sist vågade testa mig så visade det sig att jag var gravid <3 och när som helst ska jag föda vår lilla bebis!
  Inga algoritmer eller tester i världen kan alltid förklara eller förutspå hur våra kroppar fungerar, och när man minst anar det ordnar allt sig <3 om jag får ge något råd skulle det vara att slänga ÄL-test och skita i appar, ha sex lite oftare om ni båda vill och försök ha tilltro till att det kommer bli bra och att er dotter kommer få ett syskon. För mig ökade bara stressen av att kartlägga ägglossningen och kroppen. Önskar er all lycka!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..