Fick nackspärr i sömnen

Inatt vaknade jag av en otrolig smärta i nacken. Jag måste vänt eller vridit mig konstigt och när klockan ringde imorse kunde jag inte vrida på huvudet. Jag bestämde att Elsa fick vara ledig och hemma med mig idag. Nu har jag lyckats smörja nacken med voltaren men det gör fortfarande så ont och jag är orimligt stel. Tips för att lindra nackspärr mottages tacksamt. Jag hatar verkligen nackspärr. Det är så begränsande och smärtan är fruktansvärt irriterande.

Det får bli hemmamys idag med Elsbritt. Jag har lovat henne att göra hemgjorda nuggets till middag så vi behöver ta oss ner till affären senare. Av erfarenhet vet jag att nackspärr blir bättre av att röra på sig även om det känns som att man vill ligga prick stilla och inte röra en fena.

IMG_4965
Drömmer mig tillbaka till gårdagen utan nackspärr.

IMG_4992
Elsa har fått rosettleverans från By Engberg. Johanna som driver det har hus på samma gata som oss i Torekov. Tänk att hon har burit rosetter därifrån sen hon var liten bebis.

IMG_4988
Flätan har en pedagog på förskolan gjort. Älskar att hon pysslar så mkt med Elsa, och Elsa tycker att det är så mysigt att få håret flätat.

 1. Värme, värktabletter och röra på sig så gott det går. Har haft nackspärr en enda gång, på vår bröllopsresa till Italien förra året. Gick med halsduk och kände mig som grannen i Beck-filmerna 🙂 Gör ju sjukt ont, krya på dig!

 2. Jag får ofta nackspärr och det är HEMSKT!
  Värktabletter (speciellt till natten så att man ändå får bra sovkvalite), värmekudde och det bästa av allt: Linex! Används dock med försiktighet då det blir riktigt varmt. Kan köpas på Budo&Fitness, enda butiken som jag vet säljer det fysiskt. Går annars att beställa på nätet. Krya på dig. Kram!

 3. Värme är det bästa jag brukar ta vetevärmare eller fylla en petflaska med varmvatten och hålla emot, samt ha halsduk på mig för att inte bli kall. Annars funkar kiropraktik bäst! Knäcka lite så blir det bra 🙂

 4. Denna video har några bra tips:
  https://vimeo.com/42726117

  I det mest akuta läget brukar jag rekommendera att du istället ligger ner och har en liten rulle av handduk eller en vetekudde i ”nacksvanken”. Sen drar du in hakan som på videon, alltså som att framkalla dubbelhaka. Men du ligger ner istället för att sitta som på videon. Sen kan du hålla ”dubbelhake-positionen” och börja vrida/lirka försiktigt åt vardera håll. Förslk hellre vinna någon mm per gång än att dra igång för hårt snabbt. Upprepa ofta.

  Eller boka en tid hos en fysioterapeut och få individualiserade råd!

  /Mvh fysioterapeut

 5. Hej!
  Jag och min sambo försöker bli gravida och jag har fått rådet att inte använda Voltaren under tiden. Rådet kommer alltså både från personal på Apoteket, onkolog OCH min gynekolog. Jag har frågat specifikt pga att jag har problem med en axel som inte vill gå över, plus att vi har försökt bli gravida i snart ett år. Jag är kanske lite extra nojig eller försiktig?! Jag vet inte..

  Hoppas verkligen inte att detta läses som att jag kommer med negativ energi och pekpinne. Menar det med all värme och välvilja, då jag förstår frustrationen du känner.
  Håller tummarna för oss båda att vi snart får plus på våra stickor!
  Kram kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..