Att vara rädd för feber

Igår när vi hämtade hem Elsa från min pappa kändes hon varm och väldigt hängig. Pappa sa att hon hade verkat hängig sen hon vaknade. Hon satte sig i mitt knä och somnade mot mig. Det var så längesen hon gjorde det, så mysigt. När vi kom hem hade hon mycket riktigt feber. Hög feber, 39,8. Är det bara jag som tycker att feber är otroligt läskigt? Det spelar ingen roll att 1177 säger att det inte är farligt. Jag får en oro i kroppen som jag inte kan hjälpa när Elsa får hög feber.

Hon fick lite alvedon och febern sjönk efter bara 20 minuter vilket var så skönt. Jag tycker att det är så jobbigt när hon är sjuk. Det gör ont i hela mig att se henne så. Jag gick hemifrån tidigt imorse men har fått rapport från Ibbe att hon är feberfri än så länge. Phu!

IMG_5093
Älskade gullmunk! Hon vill inte byta bort sin trehjuling mot sin stora cykel som hon fick i födelsedagspresent. Hon säger själv att hon är för liten.

IMG_5089
Den här trehjulingen fick vi från våra grannar för flera år sen, men Elsa älskar den fortfarande lika mycket som hon gjorde när hon fick den.

IMG_5078
Världens bästa gullnos. 

IMG_5241
Jag har nyss mött upp Annika för en second breakfast och lite frilansjobb. Det är flera som har hört av sig om veckans avsnitt av TVILLINGPODDEN. Avsnittet kommer upp ikväll! Det fanns helt enkelt inte tid att få ihop det, tyvärr. Men håll ut vänner, håll ut!

  1. Febern i sig är ju bara ett symtom på att immunförsvaret arbetar med något. Om barnet efter febernedsättande ändå orkar dricka och kanske leka och ter sig som sig själv är det ett gott tecken. Man kan hålla utkik efter andra symtom såsom hosta och snorighet vilket brukar betyda virus, det är ”bra”. Om barnet inte har några förkylningssymtom (eller som kommer dagen efter) ska man vara mera observant så det inte är en bakteriell infektion, t.ex i urinvägarna. Feber i kombination med buksmärtor av intervall-karaktär t.ex är ett observandum! Så det beror helt på. Rekommenderar barnakuten.nu – där kan man lära sig en massa nyttigt!

  2. Samma här! Jag VET hur feber funkar, varför den kommer, när man ska söka vård, när man ska ge t ex Alvedon. Det spelar ingen roll, jag får ändå kraftig ångest när min dotter får feber. Det är som att min hjärna ändå fått för sig att feber är lika med allvarlig sjukdom. I vintras fick hon över 40 grader och den gick inte ner trots febernedsättande, hon hade influensa…. Då var jag inte lugn i en endaste cell i kroppen…

  3. Är likadan… Blir jätteorolig fast det egentligen är fullständigt normalt. Våra barn blir sällan sjuka så det blir alltid lite hysteri kring VAR är tempen, har vi febernedsättande hemma osv.

    Hoppas att hon snart blir frisk!

  4. Jag har tre små barn & det är feber o sjukdomar lite titt som tätt.. men jag blir ändå orolig när dom har feber. Speciellt om det inte är några tydliga andra symptom. Men jag VET att febern i sig inte är farlig.. men kan ändå inte låta bli att bli orolig. Jättejobbigt!

  5. Just feber i sig tycker jag inte är så läskigt och har vuxit upp med att det är bra med feber och att låta det vara. Vila och sömn är det enda botemedlet, med det sagt ser jag inga fel eller dömer dig som gör annorlunda vi är alla olika fast lika💜 längtar så efter tvillingpodden det är veckans höjdpunkt men fattar att det inte alltid går ihop. Kram ni är bäst

  6. Just feber är jag inte särskilt oroad över. Men våra barn har så himla sällan haft feber. Däremot snor. Jag får på riktigt panik och ångest för då vet jag att helveteshostan kommer som ett brev på posten. Kortisonbehandlar båda barnen och får ofta åka till akuten pga andningssvårigheter, så jag förstår din oro även fast det är andra sjukdomar 🙁

  7. Efter att min dotter fick feberkramp är jag så himla nojig när hon har feber. Var ingen kul upplevelse. Hoppas Elsa mår bättre!

  8. Mitt barn har haft mycket feber och ofta hög, 40-41 grader är inte ovanligt. Det tycker jag är ganska jobbigt, men eftersom vi är så vana är jag väldigt lugn när det är under 40.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..