Hon vill gå bus eller godis

Vid vilken ålder började era kids gå bus eller godis på halloween? Eller gör de ens det? Tanken är rolig, men jag vet inte riktigt vad jag tycker om hela fenomenet. Jag minns själv hur jag verkligen älskade att gå påskkärring. Just bus eller godis tror jag inte att vi pysslade med, men det fanns väl inte då?!

Jag och Elsa har lekt en del med Siri i telefonen. Man kan fråga henne vad man ska vara på Halloween så kommer hon med förslag. Igår när jag nattade Elsa sa hon ”mamma jag vill gå bus eller godis”. Då frågade jag vad hon vill klä ut sig till och hennes svar va ”En fladdermus” eller ”hmm… eller en hamster!” Haha, hur gulligt? Nu har jag letat upp dräkter för både hamster och fladdermus, men inte klickat hem något än. Jag ska fråga henne igen vad hon helst vill vara. Även om vi inte går på en bus eller godis-runda är det alltid kul att klä ut sig.

Skarmavbild 2018 09 02 kl 20 24 07
När vi skulle på Philips kalas ville Elsa vara Pippi.

Här har hon sminkat sig själv.

Jag kan inte ens räkna upp alla gånger Elsa velat vara katt. Här var hon inte stor min lilla kattunge.

Tigerbebis!

Lejonunge!

Katt! Alltsååå så liten!!

Elsa Ibohm Lagergren
Älskade björnungen.

 1. Karin skriver:

  Mina barn gick Bus eller godis för första gången förra året och då var de 3 och 4,5 år. De tyckte (förstås) att det var jättekul och spännande. De är väldigt peppade inför att få gå snart igen.
  Själva grejen tycker jag sådär inför… Känns väldigt amerikansk men så länge barnen tycker att det är kul så…

 2. Sophie skriver:

  I området där vi bor är det småbarn i varje hus, här går alla bus eller godis – fast något bus blir det aldrig 😉 jättegulligt med alla utklädda barn! Vi har en Facebook-grupp i området där det ”stämts av” och de som vill ha besök får ställa ut en pumpa så barnen vet vars de får knacka på. Tror dock inte att någon vart emot det. Bara kul tycker jag!

 3. Josefin skriver:

  Har själv inga barn än men får alltid lite panik när de ringer på dörren vid halloween, hehe. Vid påsk är man ju oftast lite ”redo” och har godis hemma, men halloween känns inte lika .. självklart? vissa år kommer inga ungar och man står med en stor godisskål (iofs inte helt fel) andra år kommer massvis och man blir den ”dumma grannen som ger typ russin och äpplen” haha.

  Vid påskkärring så var mina föräldrar iaf supernoga med att man också skulle ge något, inte bara tigga. Oftast ritade vi teckningar 🙂 Mina kusinbarns föräldrar brukar säga innan halloween att ”bara så du vet kommer dom plinga på..” kanske en mellanväg att gå till syrran och ringa på?

 4. Sarah skriver:

  Vart köper du sminket som du målar Elsa med? Köpte ett set i påskas till min dotter men det kletar ut sig så lätt. Hon vill ofta bli målad men vet inte vart det finns bra smink ☺️

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..